Jan Kooijman (37) kweekt killerlijf voor nieuwe filmrol. En dat in amper maand tijd

Instagram
We kennen hem van de jury van ‘So You Think You Can Dance’ en het reisprogramma ‘Dance Around The World’ met Ish Aït Hamou en dat zou ons bijna doen vergeten dat de Nederlandse Jan Kooijman (37) naast een begenadigd danser ook een gerespecteerd acteur is. Voor zijn rol in de nieuwe film ‘Verliefd op Cuba’ kreeg hij de opdracht om een keiharde sixpack te kweken en op Instagram toont hij nu het resultaat. Naar eigen zeggen na amper een maand trainen.

“Deze eerste foto is van 27 maart dit jaar”, schrijft hij bij de beelden. “Zoals de meesten van jullie weten, hou ik van sporten. Ik ben regelmatig in de gym en ik tennis graag. Maar ik trainde al een tijd niet meer echt met een doel. En daarom was ik fysiek niet meer zo fit als ik misschien wel wilde zijn.” (lees hieronder verder)

Deze eerste foto is van 27 maart dit jaar. Zoals de meesten van jullie weten, hou ik van sporten. Ik ben regelmatig in de gym en ik tennis graag. Maar ik trainde al een tijdje niet meer echt met een doel. En daardoor was ik fysiek niet meer zo fit als ik misschien wel wilde zijn. Toen ik half maart besloot een rol aan te nemen in de nieuwe film @verliefdopcuba zag ik dat als een mooie gelegenheid om weer een stuk fitter te worden. De rol vereist een getraind lichaam. De dames van de make-up zullen mij in Cuba onder handen nemen. Ik krijg nep-tattoos en nep-wonden. Dit allemaal, vanwege het beroep dat mijn personage uitoefent. Make-up-dames kunnen veel, maar nepspieren hebben ze niet 🤣 Dus de film werd mijn nieuwe doel om harder te trainen! Mijn herwonnen discipline en streberigheid combineerde ik met de kennis en kracht van @tom_barten , @jeffreygoosptc , @personalbodyplan en @berrydemey. Mede dankzij hen bereikte ik mijn huidige shape. Die ik eigenlijk zie als een tussenfase. Thanks guys 💪🏽 Zo tof om opnieuw te realiseren dat je met drive, discipline en de juiste ondersteuning echt veel kan bereiken. Foto 2 en 3 zijn allebei van vandaag. Op 3 weeg ik wellicht net iets minder.. Mijn haar was namelijk behoorlijk zwaar. Thanks @ingeborgvanderdoes voor de knipbeurt. En ja mensen, ook dat was een vereiste voor @verliefdopcuba

8,478 Likes, 422 Comments - Jan Kooijman (@jankooijmagram) on Instagram: "Deze eerste foto is van 27 maart dit jaar. Zoals de meesten van jullie weten, hou ik van sporten...."

Dat veranderde half maart, toen hij een rol besloot aan te nemen in de nieuwe film ‘Verliefd op Cuba’, van de makers van 'Verliefd op Ibiza'. “De rol vereist een getraind lichaam”, aldus Kooijman. “De dames van de make-up zullen mij in Cuba onder handen nemen. Ik krijg nep-tattoos en nep-wonden. Dat allemaal vanwege het beroep dat mijn personage uitoefent. Make-updames kunnen veel, maar nepspieren hebben ze niet. Dus de film werd mijn nieuwe doel om harder te trainen.”

En met resultaat, zo blijkt uit de tweede en de derde foto in het reeksje. “Foto 2 en foto 3 zijn allebei van vandaag”, klinkt het. “Op nummer 3 weeg ik wellicht net iets minder. Mijn haar was namelijk behoorlijk zwaar”, verduidelijkt hij de knipbeurt die hij kreeg.

Photoshop

Het geheim om in zo’n korte tijd zo’n stevig lichaam te krijgen? Een combinatie van “herwonnen discipline en streberigheid” en “kennis en kracht” van een heel team begeleiders, zo klinkt het. “En ik zie dit eigenlijk nog maar als een tussenfase. Zo tof om me opnieuw te realiseren dat je met drive, discipline en de juiste ondersteuning echt veel kan bereiken.”

De reacties zijn bijna unaniem lovend. “Wow”, “Respect” en “Ik doe je het niet na”, is onder meer te lezen in de comments. Insinuaties dat hij de hulp gekregen zou hebben van Photoshop, verwijst hij naar het land der fabelen. “Fotoshop #injebroekje”, klinkt het. “Vijf keer trainen per week.”
18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Martina Verboven

  Foto een is m.i. gephotoshopt. Ik heb Jan al in veel series en films zien spelen en had steeds een sixpack.

 • Frida Lits

  Men broer van 8 is breder

 • fangio Schorreel Fangio

  Heb destijds 6/7 dagen zwaar gesport. toch raar dat ik zulke lijf pas na 1 jaar had mits rekening houden dat ik sport vanaf men 6 jaar . Onmogelijk zonder producten .mss een jaar de gevangenis binnen steken voor verboden middelen . Ik wil de zelfde oefeningen doen als hem en kijken binnen een maand . nu heb ik ook een One pack en de zelfde leeftijd

 • Gerard Braeckmans

  De foto rechts barst bijna van de egotripperij.

 • Stephen basken

  Op 1 maand lukt dat idd niet;) op 12maanden intensief trainen wel.