Jamie Lee Curtis is al twintig jaar nuchter

Photo News
Jamie Lee Curtis (60) viert dit jaar een bijzondere mijlpaal. De actrice is al twintig jaar nuchter en werkt daar nog steeds hard voor, vertelde ze aan Variety.

De 60-jarige ‘Halloween’-ster raakte verslaafd aan pijnstillers toen ze die kreeg voorgeschreven na een kleine cosmetische ingreep aan haar ogen. Niemand in haar omgeving wist dat Curtis tien jaar lang verslaafd was, tot ze door een vriendin werd betrapt toen ze stiekem vijf pijnstillers slikte. "Ik hoorde een stem die zei: ‘Weet je, Jamie, ik zie je wel. Ik zie jou en je pilletjes en je denkt dat je zo geweldig en fantastisch bent, maar de waarheid is dat je dood bent. Je bent een dode vrouw", blikt ze terug. "Het was klaar. Nu wist ik dat iemand het wist. Ik koesterde al heel lang een geheime verslaving aan pijnstillers - al meer dan tien jaar."

(lees verder onder de foto)

EPA

Toch ging ze niet meteen op zoek naar hulp. Een paar weken later raakte haar zus, Kelly, gewond tijdens een toneelstuk en ook zij kreeg pijnstillers voorgeschreven. Ze weigerde echter om ze te nemen en gooide ze in haar koffer. Jamie Lee besloot om de pillen te stelen, maar voelde zich al snel schuldig, toen ze besefte dat Kelly het lege flesje zou vinden. “Dus ik schreef haar een brief en zei: ‘Ik heb iets verschrikkelijk gedaan, ik heb je pillen gestolen en dat spijt me.’ Toen ik die avond thuiskwam, was ik doodsbang dat ze boos zou zijn, maar ze keek gewoon naar me, nam me in haar armen en knuffelde me. Ze zei: ‘Je bent een verslaafde en ik houd van je, maar ik ga niet toekijken hoe je doodgaat.’ En dat was het.” Twee maanden later, tijdens het lezen van een artikel over een andere verslaafde, besloot Jamie Lee om effectief hulp te gaan zoeken. Sindsdien is ze nuchter. 

De actrice werkt nog steeds hard aan haar herstel. "Ik ben erg voorzichtig. Als ik aan het werk ben en er zijn geen meetings in de buurt, dan organiseer ik ze zelf. Dan zet ik een bordje neer bij de catering met de tekst ‘vergadering in mijn trailer’." Zelfs tijdens opnames in Panama sprak ze met andere verslaafden. "Ik vond een meeting met alleen maar mensen die Spaans praatten en geen woord Engels. Ik verstond niets, maar ik ging er zitten, schudde handjes en praatte.”
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jean Vanmaele

    Topwijf !!!

  • Peter Janssens

    Ik ben al 9 jaar nuchter, en mij kost het geen moeite. Gewoon de foute vrienden buitenzetten en met de juiste vrienden verdergaan. Aantal vrienden drastisch verminderd, kwaliteit van de overblijvende vriendschappen enorm gestegen.

  • Liliane Maes

    Tja, geld te weinig is een probleem maar geld te veel ook !