James Hetfield opnieuw in rehab, Metallica schrapt rest van tournee

James Hetfield vorige maand tijdens een optreden in Wenen, Oostenrijk.
AFP James Hetfield vorige maand tijdens een optreden in Wenen, Oostenrijk.
De Amerikaanse band Metallica stelt haar tournee door Australië en Nieuw-Zeeland uit. Dat laten bandleden Lars Ulrich, Kirk Hammett en Robert Trujillo via Twitter weten. Frontman James Hetfield heeft zich wegens verslavingsproblemen moeten laten opnemen, waardoor de band niet op tour kan gaan.

Fans krijgen hun tickets volledig vergoed en de band belooft op een later tijdstip alsnog de tour te geven. “Het spijt ons erg om onze fans te moeten zeggen dat we onze tour in Australië en Nieuw-Zeeland moeten uitstellen", klinkt het op Twitter. “Zoals de meesten van jullie wel zullen weten, heeft onze broeder James door de jaren heen al vaak geworsteld met verslaving. Hij moet nu helaas opnieuw een behandelprogramma ondergaan om aan zijn herstel te werken", klinkt het. “We zijn van plan om op een later tijdstip, als onze schema's en gezondheid het toelaten, alsnog naar jullie deel van de wereld te komen", klinkt het verder in de verklaring.

Frontman James Hetfield worstelt al langer met verslavingsproblemen en liet zich eerder al in 2001 opnemen. Die ervaring schreef hij grotendeels van zich af op het album St. Anger uit hetzelfde jaar. In 2004 bracht de band de documentaire ‘Some Kind of Monster’ uit, waarin onder andere het effect van Hetfields verslavingsproblematiek op de band aan bod kwam.

Fans teleurgesteld en meelevend

Fans reageren op sociale media teleurgesteld maar meelevend. “Jammer dat we Metallica nu niet kunnen zien, maar we wensen James al het beste toe voor zijn herstel", schreef een fan. Een ander waardeerde vooral hoe Hetfield zijn probleem niet uit de weg gaat. “Teken van een echte man: een probleem zien en eraan werken. (...) Rock On James!”, schreef iemand anders. “Veel beterschap James. Wees niet te hard voor jezelf, je bent ook maar een mens, fouten horen erbij. Je komt terug wanneer je er klaar voor bent.”

Van 17 oktober tot 2 november waren er zes optredens vastgelegd in Australië en twee in Nieuw-Zeeland. Die zullen op een later moment worden ingehaald.

Metallica met vlnr Lars Ulrich, James Hetfield, Kirk Hammett en Robert Trujillo.
AP Metallica met vlnr Lars Ulrich, James Hetfield, Kirk Hammett en Robert Trujillo.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Mario Adams

    James, James, James mijne jongen... Waar ben je weer mee bezig... Je zingt bij Metallica, niet bij Alcoholica ! Dus... More metal, less alcohol please !!