James Cooke: "Toen ik erdoor zat, heeft Gert mij in huis genomen"

Photo News
Gisteren ging het langverwachte 'Gert Late Night' in première op televisie, en je mag gerust zeggen dat een groot deel van de charme van het programma afkomstig is van de vriendschap tussen Gert Verhulst en James Cooke. En die vriendschap gaat diep, vertelt James in Dag Allemaal. "Toen ik erdoor zat, heeft Gert mij in huis genomen."

Samen verwelkomen James Cooke en Gert Verhulst op de boot 'Evanna' elke week drie gasten, waarbij James een beetje in de rol van 'voetveeg' valt. "Maar nee, jong!", zegt James daarover in Dag Allemaal. "Alleen, 't is wel Gert zijn show. Zíjn naam staat in de titel, niet die van mij. Ik heb m'n bar, waar ik op mijn eigen manier zal babbelen met de gasten. 't Heeft ook geen nut om het anders aan te pakken, want ik kán helemaal niet wat Gert doet."

De twee zijn écht goede vrienden. "Ik denk dat ik een vijftal vrienden heb, mensen met wie ik écht close ben. En James is er daar één van. Absoluut", aldus Gert. "We gaan al eens samen op reis, bijvoorbeeld. En we houden allebei enorm van lekker eten. Je kan ons dus geregeld samen aan een restauranttafel aantreffen. Iets té vaak misschien wel voor onze lijn, maar bon. Als ik dit zou moeten doen met iemand die ik alleen als een collega zie... Na drie dagen spring ik in het water."

De twee werken niet alleen samen, ook op persoonlijk vlak steunen ze elkaar. "Ik zal een voorbeeld geven", aldus James. "Onlangs zat ik er even door. Kan gebeuren, hé. 't Was me net iets te druk geweest, en ik wou wat afstand nemen van het werk. Wel, ik heb toen naar Gert gebeld: 'Mag ik efkes langskomen?'" Gert: "En dan zijt ge twee dagen blijven logeren. Geen enkel probleem. A propos, James, er ligt opnieuw een pakketje van u bij ons thuis."

"Veel mensen denken dat Gert erg gesloten en onbereikbaar is", besluit James. "Maar dat is hij helemaal niet. Hoe vaak men mij al niet heeft gevraagd: 'Is dat écht een toffe, die Gert?' Bij deze, eens en voor altijd: natuurlijk is Gert dat!"

Lees vandaag het hele interview in Dag Allemaal.