James Cooke neemt het op voor 'dikke' prinses Amalia: "Ze is nog maar veertien!"

James Cooke komt op voor prinses Amalia.
Noortje Palmers/Photo News James Cooke komt op voor prinses Amalia.
James Cooke verdedigt de Nederlandse prinses Amalia tegen haar pesters. Het meisje krijgt de laatste tijd veel negatieve reacties over haar gewicht. 

Het begon allemaal in De Weekwatchers op Radio 2, waarin presentator Ruben De Gucht het over het gewichtsprobleem van onder andere Jan Jambon wilde hebben. Al snel ging het gesprek over de wervelstorm aan negatieve reacties die de prinses over zich heen krijgt.

"Dat is verschrikkelijk. Dat kind is veertien jaar, dat lichaam is helemaal nog niet ontwikkeld", zo reageerde James. Zulk pestgedrag kan volgens hem absoluut niet door de beugel. "Als je veertien bent en zoiets ziet verschijnen over jezelf, dat doet pijn. We streven al veel te lang naar het ideaalbeeld van vrouwen en mannen. Laat iedereen toch zijn ding doen. Zelf beslissen van ‘Oké, er hangt hier een kilootje te veel, ik ga er iets aan doen’. Maar zoiets laten opleggen door een paar marginale Nederlanders, dat doe je niet."
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • leetje van gorcum

  is gewoon een leuk spontaan meisje van inderdaad pas 14. Moet het allemaal nep en stijf zijn als in Engeland?

 • annette hermens

  die jurk met schootje maakt haar dikker als nodig is ....

 • Katrien Van Vosselen

  Het is een mooie meid.

 • didier de coster

  james , ge stijgt in mijn achting en ge zat laag

 • Philomena Vanderweyen

  Heel verstandig James Cooke,tegenwoordig moet alles en iedereen perfect zijn,wie niet aan deze normen voldoet valt uit de boot.