Jada Pinkett-Smith kampte met zelfmoordgedachten

Jada Pinkett-Smith
AFP Jada Pinkett-Smith
Jada Pinkett-Smith (47) kampte met zelfmoordgedachten. Dat vertelt de vrouw van Will Smith openhartig in een interview met het magazine People. De actrice had het moeilijk om haar gezin draaiende te houden en dat woog zwaar op haar, klinkt het. 

Jada Pinkett-Smith vertelt in People dat ze te veel bezig was met haar echtgenoot Will Smith - met wie ze bijna 21 jaar getrouwd is - en met hun twee kinderen, Jaden (21) en Willow (18), met als gevolg dat ze zichzelf compleet vergat. “We concentreerden ons te veel op wat er rondom ons gebeurde, en besteedden niet de aandacht en de zorg aan de familie waarvan ik vond dat we ze nodig hadden." Na tien jaar liep het mis, vertelt ze. “Will zei: ‘We komen net terug van Oslo, waar we als familie naar de Nobel Peace Prize-ceremonie voor Barack Obama gingen, je hebt een groot huis met een meer eraan, is dat niet geweldig?’ En ik zei: ‘Nee’. Toen ik bijna 40 werd, dacht ik: ik kan dit niet meer. Ik was zo uitgeput." 

Jada begon zelfs zelfmoordgedachten te krijgen. Ze besefte toen dat ze een stapje terug moest zetten en moest nadenken over hoe ze haar leven had ingericht. "Ik moest alles en iedereen opzij zetten en me afvragen: wat zou ik elke dag doen als het alleen om mij draaide? Ik had geen idee." Het was "het meest ondraaglijke proces" en duurde jaren, maar leverde haar naar eigen zeggen veel op. Ook blies het haar relatie met Will nieuw leven in. "De reis die Will en ik hebben afgelegd, heeft ons naar een prachtige plek gebracht", vertelt Jada. “Ik heb het gevoel dat we een sterkere band hebben dan ooit.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.