Jacques Vermeire kritisch over Boekenbeurs: "Ik zit daar niet om twee uur foto's te laten nemen"

photo_news
Jacques Vermeire was ook dit jaar aanwezig op de boekenbeurs. Hij kwam er zijn boek 'Met de pet' signeren. Hij plaatste wel een kritische noot bij de signeersessies op de Boekenbeurs in Antwerpen.

Jacques gaf 4 signeersessies. "Ik had het nog nooit meegemaakt, zo een boekenbeurs. Ik noem dat een levend museum. Als je ziet dat er per dag 260 auteurs zijn. Heel Bekend Vlaanderen zit daar. De bezoekers betalen inkom en zien meteen wie waar zit. Dan maken ze een planning", vertelde hij in de Bende van Annemie op Radio 1.

"Ze vergeten echter één ding: het is een signeersessie. Ik zit daar niet om bijvoorbeeld twee uur foto's te laten nemen en andere boeken te ondertekenen van de concurrentie. Je kunt dat ook niet weigeren, want dan stel je die mensen teleur."

Niet logisch
"Je moet er zelfs zaken van de concurrentie ondertekenen. Ik zit daar met uitgever Borgerhoff voor mijn boek 'Man met de pet'. Er zijn zelfs mensen die niks doen. Die nemen gewoon foto's of vragen 'trek nog eens ne smoel'... Dat hoort er misschien bij, maar ik vind dat niet erg logisch. Die echt grote auteurs zitten er soms twee uur werkloos bij. De populaire figuren trekken die massa naar de Boekenbeurs, denk ik. Het is meer een BV-beurs dan een Boekenbeurs."

Het is meer een BV-beurs dan een Boekenbeurs

Jacques Vermeire
Jacques Vermeire over de boekenbeurs - De Bende - 12/11/2015