Jacky Lafon volgt therapie na paniekaanvallen

Jacky Lafon tijdens haar show 'Mijn Publiek is Uniek'.
photo_news Jacky Lafon tijdens haar show 'Mijn Publiek is Uniek'.
"Het voelde als sterven!": 'Familie'-actrice Jacky Lafon is nog niet bekomen van de jubileumshows die ze vorige zomer opvoerde. Ze kreeg paniekaanvallen, raakte in ademnood en haar haar viel uit. Via yogatherapie hoopt ze weer rust te vinden, meldt Dag Allemaal.

Jacky Lafon, al drieëntwintig jaar Rita Van den Bossche in 'Familie', ondervindt nog steeds de naweeën van een zomer waarin ze te veel hooi op haar vork heeft genomen. Vijfenveertig jaar op de planken, dat wilde Jacky vieren. Ze pakte het groots aan. "Voor mijn show 'Mijn Publiek Is Uniek' heb ik álles zelf gedaan: de productie, de programmatie, de communicatie, noem maar op", zegt Jacky. "Maar wat een zalige periode moest worden, werd zwaar afzien. Hoe moet ik het omschrijven... het voelde letterlijk als sterven".

"Ik heb mezelf overschat. De hele organisatie bezorgde me zoveel stress dat ik niet meer sliep en geregeld paniekaanvallen kreeg. Ik raakte ook in ademnood, alsof iemand mijn keel dichtkneep. Mijn haar viel uit en ben ik kilo's vermagerd".

"Alle stress die ik heb moeten onderdrukken is er nadien uitgekomen. Ik kreeg angstaanvallen, het zweet brak me uit, ik hyperventileerde zelfs. Ik heb er nog steeds last van. Maar ik volg nu therapie om mijn ademhaling onder controle te krijgen, en ik doe aan yoga".

Lees er meer over in Dag Allemaal