Jackie Chan in tranen tijdens emotionele reünie met stuntteam

Screenshot
Altijd beleefd, altijd sympathiek en altijd vrolijk, zo kent de wereld Jackie Chan. Deze week liet hij zich echter van een heel andere kant zien: de acteur werd overmand door gevoelens toen hij herenigd werd met zijn oude stuntteam.

Eind vorig jaar kreeg Jackie een ere-Oscar tijdens een filmgala in LA. Hij werd daarmee geëerd voor zijn indrukwekkende en lange carrière als acteur en stuntman. Ook in thuisland China werd hij daarvoor in de bloemetjes gezet tijdens een televisieshow deze week. En daar hadden ze een fikse verrassing voor hem voorbereid.

In een filmpje spreekt het originele stuntteam, waarmee Chan zijn carrière begon, de acteur toe. Een voor een halen ze herinneringen op en vertellen ze hem wat hij voor hen betekent heeft. Daarna vraagt de presentator aan een zichtbaar geëmotioneerde Chan wat hij van de boodschap denkt. Terwijl die uit zijn woorden probeert te komen, sluipen de leden van het stuntteam echter achter zijn rug het podium op. Als Chan eindelijk doorheeft dat de mannen die hij al decennia lang niet gezien heeft ook effectief aanwezig zijn, barst hij in tranen uit. Hij omhelst ze een voor een terwijl er bombastische muziek op de achtergrond speelt en het publiek spontaan een staande ovatie geeft. Een prachtig moment, zeg maar.