Ivanka Trump onder vuur na Time's Up-tweet: "Die beweging is er voor de slachtoffers van je vader!"

Ivanka Trump
EPA Ivanka Trump
De indrukwekkende speech van Oprah Winfrey is ook in Washington D.C. niet onopgemerkt gebleven. 'First Daughter' Ivanka Trump prees de televisie-persoonlijkheid de hemel in via Twitter, maar kreeg daarna al snel bakken kritiek over zich heen.

Ivanka tweette: 'Ik zag net Oprah's inspirerende speech bij de Golden Globes. Laten we allemaal samen komen, vrouwen en mannen, en tezamen roepen: #TimesUp!'

Het duurde niet lang voordat de dochter van de Amerikaanse president de nodige tweets over zich heen kreeg. Zo tweette Crissy Teigen, de vrouw van John Legend: 'Bah. Ga toch weg.' Actrice Alyssa Milano reageerde: 'Top! Je kan een mooie donatie overmaken naar het Times Up fonds, dat opgericht is om slachtoffers, zoals die van je vader, te helpen.'

De vele reacties gaan vooral over Ivanka's vader Donald, die zich in het verleden meerdere malen vergrepen zou hebben aan vrouwen, die daar niet van gediend waren. Het aantal vrouwen dat een klacht tegen hem heeft ingediend is inmiddels opgelopen tot 17.

Veel Twitteraars vinden Ivanka's uitspraak dan ook 'dom', 'kortzichtig' en 'weinig doordacht'.
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Elle Devee

  Waarmee ze bewijst dat ze net zo oliedom is als wat in het beruchte boek beschreven staat

 • Sébastien Bo

  Die vrouwen zijn niet beter dan trump, alsof het zal helpen om zijn dochter aan te vallen... Moet men alle kinderen van slechte ouders vanaf nu straffen voor de fouten van hun ouders? Zo kan de jongere generatie zeker de fouten van hun ouders niet recht trekken en eindigen we ook een vicieuze cirkel van kinderen die slechte ouders worden.

 • André Van Laethem

  Moest ik in ivana trump haar plaats zijn. Ik diende klacht in voor laster. Die democraten zijn echt crapuul

 • Gilles Standaert

  Ook opvallend dat de meeste zaken via dezelfde advocate worden behartigd. De meeste "slachtoffers" zijn ook niet vies van een leugen, maar dat wordt hier niet gezegd.

 • Rob Gwosdz

  Prachtig van die vrouwen. Eerst het toelaten om hun carrière te bevorderen, eens gemaakt dat aanklagen. Nu de kinderen van "eventuele" mannen die zich zogezegd misdragen hebben besmeuren. Wel, zulke vrouwen kunnen mij gestolen worden en zijn zelf zeer laag bij de grond. De kinderen valt men niet aan zij hebben er niets mee te maken.