Ish Ait Hamou gaat nu ook regisseren

rv
Hij werkt al voor tv en schrijft boeken, maar binnenkort maakt Ish Ait Hamou ook zijn debuut als filmregisseur. Dat doet hij met zijn kortfilm 'Klem', waarvan hij ook het scenario schreef. 

De kortfilm is gebaseerd op zijn derde boek, 'Als je iemand verliest die je niet kan verliezen'. Potemkino, die eerder ook o.a. ‘Welp’ maakte, zal instaan voor de productie, in een co-productie met Eén.

'Klem' vertelt het verhaal van een toevallige ontmoeting op de trein tussen de voormalige chirurge Els en Palestijnse vluchteling Sulayman. Tegen de achtergrond van een winters landschap ontspint zich een warm gesprek over hun verleden en de trauma’s die ze meedragen. Niets doet vermoeden hoe groot de impact van hun gesprek zal zijn: het zet hun levens op een nieuw spoor.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.