Is het een winkelcentrum? Een parkeergarage? Nee, het is de monstervilla van Chris Hemsworth: "Walgelijk dat ik zo rijk ben"

Chris Hemsworth walgt van eigen rijkdom, maar bouwt wél grootste villa ooit gezien.
Photo News / Twitter Chris Hemsworth walgt van eigen rijkdom, maar bouwt wél grootste villa ooit gezien.
Chris Hemsworth (35) is de laatste dagen het slachtoffer van spot op sociale media. In een interview verklaarde hij namelijk dat hij het "walgelijk" vindt dat hij zo rijk is, maar ondertussen bouwt hij wel rustig verder aan zijn gigantische villa.

Is het een winkelcentrum? Is het een parkeergarage? Nee, het is de nieuwe monstervilla van Chris Hemworth. De 'Avengers'-acteur trekt binnenkort in het pand met hallucinante proporties, samen met zijn vrouw, Elsa Pataky, en hun kinderen, India, Sasha and Tristan. Het wordt zonder twijfel één van de grootste villa's die ooit door een celeb zijn neergezet. Buurtbewoners dachten eerst dat het om de bouw van een groot winkel-, sport- of cultuurcentrum ging, maar niets is minder waar. 

8 miljoen

"Hemsworths huis is net een Australische parkeergarage!" grapt iemand op Twitter. "Wat doe je zelfs met zoveel ruimte?" Het gebouw staat wel degelijk in Australië, in Byron Bay, tot daar klopt de vergelijking. Het pand heeft een geschat prijskaartje van 8 miljoen dollar, ofwel 7 miljoen euro. 

Daarvoor krijgt Chris een zogenaamde 'infinity pool' op het dak, een fitness, een stoomkamer, nóg een groot zwembad, zes slaapkamers, een mediakamer, een game-kamer en een spa. De constructie is al bezig sinds 2016. 

Een fort

Lokale bewoners zijn echter niet onder de indruk van het optrekje. "Het past totaal niet in de omgeving," klinkt het. "Het is meer een supermarkt dan een huis. Het lijkt wel een fort! Het verpest het hele uitzicht." Dat er nog zoveel andere celebs in de buurt zijn komen wonen de laatste jaren, vinden ze erg jammer. "We schrikken nergens meer van. We kunnen er toch niets aan doen..." Onder andere Miley Cyrus - de verloofde van Chris' jongere broertje Liam, Matt Damon, Naomi Watts en Olivia Newton-John zijn de beroemde toekomstige buren van de Hemsworhts.

Walgelijk

Maar waarom de grote controverse op sociale media? Wel, Chris deed zichzelf de das om in een recent interview, waarin hij verklaart dat zijn fortuin hem soms angst aanjaagt. "Ik ben opgegroeid zonder een rode cent. Ik weet nog dat ik in mijn tienerjaren spaarde voor een surfboard. Dat kostte 600 euro en ik heb er samen met mijn vader een jaar over gedaan om dat geld bij mekaar te krijgen. Nu is dat een habbekrats voor mij, en dat is vreemd. Ik vind het walgelijk dat ik zo rijk ben."

Hij gaat verder over de toekomst van zijn kinderen. "Ik wil niet dat mijn kinderen dat gevoel voor sparen mislopen, want hard werken om iets te krijgen voelt heel goed. Daar heb ik zelf veel lessen uit getrokken. Of dat ze zouden opgroeien en denken dat ze speciaal of béter zijn omdat hun ouders bekend zijn... Ik ga er alles aan doen om dat tegen te gaan." Behalve stoppen met de bouw van zijn toch wel héél speciale monstervilla, zo merken Twitter-gebruikers op.  

Miljoenen verdienen

"Je vindt je rijkdom zo vreselijk, maar je bouwt wel een gigantisch huis? Nah, Chris, je trekt je er niets van aan," schrijft iemand. 

Chris geeft zelf ook wel toe dat hij ging acteren omdat hij bang was om blut te zijn. "Toen ik opgroeide hadden we zo weinig dat ik constant bang was dat we er onderdoor zouden gaan. Dat wilde ik niet voor mijn toekomstige gezin. Ik wilde voor hen en voor mijn ouders kunnen zorgen, dus ja, ik wilde wel degelijk veel geld verdienen." Dat hij zó rijk zou worden, had niemand kunnen voorzien. De bankrekening van de acteur wordt geschat op 90 miljoen dollar, of 78 miljoen euro.

Hemsworth is volgend jaar te zien in de vierde 'Avengers'-film, die hem opnieuw enkele miljoenen zal opleveren. 
52 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jil Heirman

  Ik lees hier: of het nu 20 huizen zijn van dat geld of slechts één, wat maakt het uit? Wel, in een wereld waar natuur schaars wordt, maakt dat waanzinnig veel uit en het zou verboden moeten worden dat ene mens zo veel groen mag vermorzelen voor één woonplaats.

 • René Lippeveld

  Frank Aendenboom, Luc Philips, Robert Marcel, Dora Van der Groen, Ivonne Lex, Ann Petersen ..: allemaal Belgische topactrices en -acteurs van eigen bodem. Onvergetelijk soms en dikwijls even goed of beter dan elders in de wereld. Geen van allen werd rijk, laat staan schandalig rijk. Het is een decadente uitwas van het zuivere kapitalisme.

 • Guido Westerburg

  Groot gelijk dat hij in Byron Bay, het paradijs op aarde, gaat wonen ! En niet in een vieze vervuilde stad zoals LA, Londen, Parijs, Brussel, zoals veel andere rijken doen.

 • Marc Schepens

  Volledig eens met volgende reactie #Geen enkel werk rechtvaardigt zoveel geld verdienen. Maar we leven nu eenmaal in een decadente wereld waar zoiets mogelijk is.#

 • Kris Verbeek

  Enkele vooorstellen: in elke kamer een interkom en iedereen rolschaatsen aan hun voeten.