INTERVIEW. Leonardo DiCaprio steunt klimaatspijbelaar Anuna De Wever: “We moeten blijven vechten”

Magnus Sundholm/HFPA
Leonardo DiCaprio is altijd publiekelijk begaan geweest met het lot van onze planeet. In een exclusief interview met onze Hollywoodreporter Kristien Gijbels drukt hij zijn steun uit voor Anuna De Wever, Kyra Gantois en de andere Belgische klimaatspijbelaars. “We moeten blijven vechten”, zegt hij.

Het is niet de eerste keer dat Leonardo het klimaatspijbelen openlijk steunt. Op sociale media liet hij in het verleden al blijken fan te zijn van de jonge klimaatbeweging. “Ik gebruik mijn sociale media als een platform, maar het heeft pas een draagvlak als er ook effectief mensen op straat komen. Er moet een soort revolutie komen, want de privésector en de regeringen negeren de stem van het volk. Het is een feit dat de volgende generatie de gevolgen hiervan moeten dragen en daar zijn ze zich van bewust”, vertelt hij. De acteur haalt ook uit naar mensen die de klimaatverandering als ‘fake news’ afschrijven. “Het is niet logisch dat zulke uitspraken getolereerd worden. Je kan wetenschappelijke feiten niet zomaar naast je neerleggen. Ik snap dat klimaatverandering geen comfortabele gedachte is, maar het blijft wel de waarheid.”

De ‘Titanic’-acteur geeft in het interview ook toe dat hij het lastig vindt om optimistisch te blijven. “Het is moeilijk om het optimisme te bewaren”, klinkt het. “We kunnen alleen maar blijven vechten en hopen dat de wereldregeringen een voorbeeld stellen.” Zelf blijft de acteur ook vechten met zijn eigen Leonardo DiCaprio Foundation. “Met mijn organisatie proberen we inheemse volkeren te steunen. Zij beschermen het Amazonewoud, dus we moeten hen daarbij helpen om te voorkomen dat het voorgoed verdwijnt. Zij vechten niet enkel voor het bestaan ervan, maar ook voor bio-diversiteit.”
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Freddy De Vos

  Bende hypocrieten!

 • Yovanni Rochus

  ♥️

 • Philippe Deckers

  Misschien is hij stiekem verliefd geworden op Anuna en wil haar nu meenemen in zijn privévliegtuig rond de wereld om samen aan klimaatspijbeling te doen...

 • Erwin Hyndrikx

  Di Caprio staat wereldwijd bekend om zijn kennis en studies over het klimaat. De man weet exact wat er gebeurd is op aarde sinds het ontstaan van de aarde. Hij kent alles van CO2 uitstoot en weet exact hoe hij zijn eigen CO2 uitstoot kan verminderen en hoe anderen dat moeten doen. Hij is dan ook acteur...

 • Eric Grosemans

  Marc Saerens, onafhankelijk de reden doet hij het toch maar en anderen niet. Een gered stuk natuur blijft gered, ook al is dat voor toekomstige centen.Tenminste u beweert dat. De kans dat hij het wel ernstig meent is minstens even groot.