Internationale borstvoedingsweek: deze celebs doorbreken het taboe

Chrissy Teigen geeft haar zoontje borstvoeding.
Instagram Chrissy Teigen geeft haar zoontje borstvoeding.
Vandaag begint de internationale week van de borstvoeding. Een gegeven waar veel vrouwen zich blijkbaar - onterecht - nog voor schamen. Deze bekende mama's doorbreken graag het taboe. Hoe ze dat doen? Door zich letterlijk bloot te geven!

Luna making me feed her babydoll so I guess I have twins now

Een foto die is geplaatst door null (@chrissyteigen) op

Als er één vrouw is die zich absoluut niet schaamt omdat ze borstvoeding geeft, dan is het model Chrissy Teigen (32) wel. De vrouw van zanger John Legend maakt van de gelegenheid zelfs gebruik om grappige foto's te maken. Go girl!

Perfect happiness @latitudefest This is what my body is made for. And the rest is my choice. #Freedom

Een foto die is geplaatst door null (@thandieandkay) op

Booker, het jongste zoontje van actrice Thandie Newton (45), is ondertussen vier jaar oud. Hij krijgt nu dus geen borstvoeding meer, maar twee jaar geleden was dat wel nog het geval. Thandie nam haar zoon toen mee naar een festival, waar ze hem de borst gaf. 'Mijn lichaam is hiervoor gemaakt', klonk het.

Dat borstvoeding geven ook best glamoureus kan zijn, bewees het Braziliaanse topmodel Gisele Bündchen (38) een tijdje geleden al. Zo'n glam squad willen wij - borstvoeding of niet - ook wel in de buurt!

A shout out to working Moms everywhere!! #TBT #topchefmemories #littehands #nursing

Een foto die is geplaatst door null (@padmalakshmi) op

Presentatrice Padma Lakhsmi (47) had wel wat hulp van Giseles team kunnen gebruiken, lijkt ons.

In honor of #wbw2016. #normalizebreastfeeding.

Een foto die is geplaatst door null (@milano_alyssa) op

Actrice Alyssa Milano (45) is een vurig pleitbezorger van het recht op borstvoeding in het openbaar. Dat maakte Milano al meermaals duidelijk in verschillende talkshows.

Sunday morning snuggles with my baby girl. So grateful for this precious gift.

Een foto die is geplaatst door null (@misslivalittle) op

Amper twee weken nadat actrice Liv Tyler (41) in 2016 mama werd van dochter Lula Rose, postte ze deze selfie op instagram. 'Waarom zou ik me moeten schamen voor zoiets natuurlijks?', aldus Liv achteraf.

Plussize model Tess Holliday (33) beviel in 2016 van zoon Bowie. En die gaf Tess borstvoeding. 'Ik vind dat de normaalste zaak van de wereld', aldus de Amerikaanse.

Een bericht gedeeld door Ann Van Elsen (@annvanelsen)

Een foto die is geplaatst door Ann Van Elsen (@annvanelsen) op

In ❤️ with this picture #pure #mothernature #jackielou #dontjudgeme #justlove

Een foto die is geplaatst door null (@annvanelsen) op

In Vlaanderen bewees ex-Miss België Ann Van Elsen (38) dan weer dat borstvoeding niets is om je voor te schamen. Kort na de geboorte van Jackie-Lou, haar dochtertje met zakenman Filip de Snoeck, deelde ze immers deze foto.

Neen papa, niet zeggen waar we zijn! #sturia #stijnennuria #blindgetrouwd #vpiii #happyfamily #france #frankrijk #vakantie #genieten #qualitytime

Een foto die is geplaatst door null (@stijn_rolls_he_feels_good) op

'Blind Getrouwd'-koppel Nuria (30)en Stijn (39)  verwelkomden begin maart hunzoontje Victor. En daar hoort voor Nuria ook borstvoeding bij.

Wij zijn er helemaal klaar voor #beltun

Een foto die is geplaatst door null (@mariannedevriese) op

@boobsnburps #normailzebreastfeeding

Een foto die is geplaatst door null (@mariannedevriese) op

Tot slot: ook 'Familie'-actrice Marianne Devriese (39) wil het taboe op borstvoeding graag doorbroken zien.  Bij de geboorte van jongste dochter Pippa, nu twee jaar geleden, postte ze deze foto.
48 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peter Simons

  Een blote borst, wie kan daar iets tegen hebben ?

 • Eida Lam

  Er is geen taboe, het begint gewoon kei hard te vervelen.

 • Michael Dimers

  Ze maken er hier precies een peepshow van en dat stoort me net wel !!! Laat het gewoon gebeuren als het moet maar duw ons de zogende moeders in het publiek nu ook niet door onze strot !

 • Juliette Francois

  't is 2018 ja, en toch lees ik hier commentaren van mannen die al helemaal blij worden van een blote borst, ook al hangt er een baby aan. Borstvoeding is iets heel natuurlijk, dat klopt. Ik vind het echter niet natuurlijk om dat op sociale media te gooien of expres dat moment uit te kiezen om de deur uit te gaan om je kind voor zoveel mogelijk toeschouwers te kunnen voeden. Er zijn blijkbaar niet genoeg taboes dus vinden we er maar eentje uit. Tja...

 • Jacob Aaronson

  Er is helemaal geen taboe rond borstvoeding het gaat er gewoon om hoe en waar,puur feministisch geklaag om te klagen en trachten te shockeren. En als u denkt dat moet toch altijd en overal kunnen op welke manier dan ook, een ontlasting is ook het meest natuurlijke dat er is, dat word ook niet geaccepteerd te midden in een restaurant. Smakelijk eten lieve baby-tjes.