In elkaar geslagen en hoofd in strop geduwd: 'Empire'-acteur Jussie Smollett naar spoed door homofoob geweld

EPA
Jussie Smollett (35), een van de hoofdrolspelers van hitserie ‘Empire’, is het slachtoffer geworden van homofoob geweld. Volgens website TMZ is de 36-jarige acteur in Chicago aangevallen door twee mannen die hem in elkaar sloegen, zijn hoofd in een strop duwden en riepen: “Dit is MAGA country!” 

Daarmee verwijzen de daders naar de slogan waarmee president Donald Trump campagne voerde, Make America Great Again (MAGA). Smollett is Afro-Amerikaans en openlijk homoseksueel. Hij zou in Chicago een Subway hebben bezocht. Toen hij het etablissement uitliep, zou hij zijn belaagd. De twee mannen riepen hem onder meer toe: “Ben jij die vieze zwarte flikker uit Empire?”

De twee belagers waren allebei blank en droegen skimaskers. De acteur hield aan de aanval onder meer een gekneusde rib over en moest in het ziekenhuis worden behandeld. De website ThatGrapeJuice meldde vorige week dat studio Fox, die de serie maakt, een dreigbrief zou hebben gehad aan het adres van de acteur. Op de envelop zou een soortgelijke dreigtekst hebben gestaan als de mannen uitkraamden bij de aanval.

De politie van Chicago heeft het voorval tegenover TMZ bevestigd.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • frans Venloo

    Onbegrijpelijk dat men zo racistisch kan zijn laat iedereen doen wat hij wil als hij er niemand mee schaad .

  • Bram Van Geel

    Erg .. veel sterkte