In elkaar geslagen en hoofd in strop geduwd: 'Empire'-acteur Jussie Smollett naar spoed door homofoob geweld

EPA
Jussie Smollett (35), een van de hoofdrolspelers van hitserie ‘Empire’, is het slachtoffer geworden van homofoob geweld. Volgens website TMZ is de 36-jarige acteur in Chicago aangevallen door twee mannen die hem in elkaar sloegen, zijn hoofd in een strop duwden en riepen: “Dit is MAGA country!” 

Daarmee verwijzen de daders naar de slogan waarmee president Donald Trump campagne voerde, Make America Great Again (MAGA). Smollett is Afro-Amerikaans en openlijk homoseksueel. Hij zou in Chicago een Subway hebben bezocht. Toen hij het etablissement uitliep, zou hij zijn belaagd. De twee mannen riepen hem onder meer toe: “Ben jij die vieze zwarte flikker uit Empire?”

De twee belagers waren allebei blank en droegen skimaskers. De acteur hield aan de aanval onder meer een gekneusde rib over en moest in het ziekenhuis worden behandeld. De website ThatGrapeJuice meldde vorige week dat studio Fox, die de serie maakt, een dreigbrief zou hebben gehad aan het adres van de acteur. Op de envelop zou een soortgelijke dreigtekst hebben gestaan als de mannen uitkraamden bij de aanval.

De politie van Chicago heeft het voorval tegenover TMZ bevestigd.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Bram Van Geel

    Erg .. veel sterkte