Ian Thomas (16) neemt duet op met Snoop Dogg

photo_news
"Dit is erop of eronder. Dé kans van zijn leven." In het kamp van tieneridool Ian Thomas heerst euforie na het telefoontje dat net voor het weekend binnenliep. Producers Anise K en Phil Tan, de lievelingen van een eindeloze lijst wereldsterren onder wie Rihanna en Mariah Carey, willen onze 16-jarige landgenoot voor een song waarin ook Snoop Dogg komt meerappen. Vandaag stapt hij met de exclusieve uitnodiging op het vliegtuig richting L.A. "Het is nu of nooit", schrijft Het Laatste Nieuws.

Alles was netjes gepland. Ian Thomas zou in de kerstvakantie naar de Verenigde Staten vliegen om er bij Def Jam Records, het prestigieuze platenhuis van onder anderen Britney Spears, 'Money' in te blikken. Dat lied, geschreven door de songsmid van Miley Cyrus en Jason Derulo, moest zijn eerste wapenfeit over de plas worden. Ware het niet dat Snoop Dogg en zijn entourage daar nu anders over beslissen.  "We konden het amper geloven", aldus manager Peter Muls. "Vooral omdat deze productie volledig losstaat van onze afspraak met Def Jam."

Vandaag stapt Ian Thomas al op het vliegtuig richting Los Angeles. "Hij beseft dat dit voor hem hét opstapje naar een internationale carrière kan zijn. Morgen nemen we de song op. Woensdag en donderdag is er een videoshoot en daarna blikken we 'Money' in. Alles wijst erop dat enkele partijen in Amerika een internationaal popidool zien in Ian."

Toch blijft er één struikelblok. Ian Thomas is nog maar 16. En dat betekent leerplichtig. "Zijn school wil deze week nog door de vingers zien, maar uitdrukkelijk voor de laatste keer. De kans is dus groot dat we weldra op zoek moeten naar een andere vorm van onderwijs. Thuisonderwijs of zo. Want eerlijk: ik denk dat deze week in de VS de voorbode is van vele reisjes naar de States."

LEES MEER IN HET LAATSTE NIEUWS, OOK VERKRIJGBAAR IN DIGITALE VERSIE