Huisarrest Tekashi 6ix9ine voorbij: “Hij voelt zich goed”

Tekashi 6ix9ine.
AP Tekashi 6ix9ine.
Het huisarrest van rapper Tekashi 6ix9ine (24) zit erop. De enkelband die hij de afgelopen maanden moest dragen werd zaterdag verwijderd. Dat bevestigde zijn advocaat aan The New York Post.

“Ik heb hem gisteren gesproken en hij voelt zich goed”, stelt advocaat Lance Lazzaro. “Hij kijkt uit naar de toekomst.” Helemaal vrij is Tekashi nog niet. De komende vijf jaar blijft hij onder justitieel toezicht staan.

De Amerikaanse rapper die in het dagelijks leven Daniel Hernandez heet, werd eind vorig jaar veroordeeld tot twee jaar cel vanwege betrokkenheid bij een criminele bende. Hij bekende schuld aan onder meer drugshandel, wapenbezit en mishandeling.

Tekashi hing eigenlijk een zwaardere straf van 27 jaar cel boven het hoofd, maar omdat hij tegen andere bendeleden getuigde, kreeg hij van justitie strafvermindering. Vanwege de coronacrisis mocht hij de laatste vier maanden van zijn straf thuis uitzitten.

Lees ook: 

Van kinderporno tot een recordbrekende plaat: hoe rapper 6ix9ine munt slaat uit zijn criminele carrière (+)

Komt Tekashi 6ix9ine vervroegd vrij? Astma lijkt de sleutel

Rapper Tekashi 6ix9ine wil rest van straf thuis uitzitten: “Mijn leven is in gevaar in de gevangenis”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.