Hugo Boss: "Russell Brand droeg jas van ons op Oscar-party"

Eergisteren werd Russell Brand buitengegooid op de afterparty van de GQ Awards. Tijdens zijn speech had Brand gezegd dat de oprichter van het Duitse modehuis Hugo Boss lid was van Hitlers nazipartij en uniformen leverde voor onder meer de SS. Een woordvoerder van het modebedrijf, dat het evenement voor ruim 300.000 euro sponsorde en niet opgezet is met de negatieve publiciteit, wijst erop dat Brand zes maanden geleden een jas van Hugo Boss droeg op een Oscar-party.

"We kunnen bevestigen dat Russell een Hugo Boss kostuumjas droeg tijdens een pre-Oscar party van Grey Goose", aldus de woordvoerder in The Sun.

Brand ontving op de GQ Men of the Year Awards de Oracle of the Year award. "Als je een beetje op de hoogte bent van geschiedenis en mode, weet je dat Hugo Boss de uniformen maakte voor de nazi's. Die zagen er dan ook fantastisch uit terwijl ze mensen vermoordden op basis van hun godsdienst of seksualiteit", zo schokte Brand het publiek.

Na de awarduitreiking kreeg Brand de buitenwacht op de afterparty. Dylan Jones, hoofdredacteur van GQ, wees hem de deur. Op Twitter liet Brand weten dat hij een felle discussie had met Jones. "Hij zei dat wat ik gedaan had heel ongepast was tegenover Hugo Boss. Ik antwoordde dat wat Hugo Boss gedaan had heel ongepast was tegenover de joden".

In 2011 verontschuldigde Hugo Boss zich voor de mishandeling van 140 Poolse en 40 Franse dwangarbeiders tijdens de Tweede Wereldoorlog.