Hugh Jackman wordt 50: zijn carrière in 5 iconische rollen

Hugh Jackman wordt 50 jaar.
YouTube/miramax/Marvel Hugh Jackman wordt 50 jaar.
Hugh Jackman wordt vandaag 50 jaar. De Australische acteur was op die tijd al ontelbare keren te zien in blockbusters en theaterproducties. Dit waren zijn 5 meest iconische rollen tot nu toe.

Leopold - 'Kate & Leopold'

In deze romantische komedie uit 2001 is Hugh een hertog uit 1876 die op magische wijze in het moderne New York terechtkomt. Daar wordt hij op slag verliefd op Meg Ryan. 

Peter Allen - 'The By From Oz'

Jackman speelde niet alleen belangrijke rollen op het grote scherm, maar ook op het podium. In 2003 had hij de hoofdrol in 'The Boy from Oz', een musical over het leven van zanger en songwriter Peter Allen. Eén van de meest bekende nummers uit de voorstelling is 'Not The Boy Next Door'. 

Jean Valjean - 'Les Misérables'

In de filmversie van 'Les Misérables' uit 2012 speelt Jackman de hoofdrol van Jean Valjean, een veroordeelde gevangene die al jaren op de vlucht is voor de arm der wet, in de hoop op een beter leven voor zijn dochter. In de prent wordt bijna uitsluitend gezongen, en Hugh steelt zonder moeite de show. 

P.T. Barnum - 'The Greatest Showman' 

The Greatest Showman - film
FOX The Greatest Showman - film

Dat Jackman nog steeds zijn mannetje kan staan in het muscialgenre bewijst hij opnieuw in 2017, in 'The Greatest Showman'. Als zakenman P.T. Barnum toont hij zijn eigen kijk op de uitvinding van de showbizz. 

Wolverine -  'The X-Men'-franchise 

Wolverine Logan detour
rv Wolverine Logan detour

In maar liefst 9 films was Hugh Jackman te zien is misschien wel zijn meest iconische rol ooit: die van Wolverine in het superheldenteam van 'The X-Men'. 

In 2000 speelde hij de rol voor het eerst. In de laatste film die over het personage werd gemaakt, 'Logan' (2017), is te zien hoe de anders zo onoverwinnelijke Wolverine toch sterft. "Het was goed geweest," aldus Jackman. "Ik begon te oud te worden voor de rol, zéker voor de prequels. Maar ik heb ervan genoten om zo lang Logan te mogen zijn." 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.