Hond Lewis Hamilton eet alleen nog maar veganistisch: “Hij is er blij mee”

Lewis Hamilton en z'n hond Roscoe
Instagram Lewis Hamilton en z'n hond Roscoe
Bijzondere mededeling van Formule 1-coureur Lewis Hamilton (35): op sociale media laat hij weten dat z'n hondje, Roscoe, tegenwoordig als veganist door het leven gaat - net als z'n baasje. 

“Hey jongens, Roscoe is nu helemaal veganist”, schreef Hamilton op de Instagrampagina van z'n hondje, een Britse bulldog. En zowel baasje als hond zijn volgens de meervoudig wereldkampioen érg blij met de verandering. “Sinds hij veganistisch is, is z'n vacht veel zachter, zijn z'n gezwollen poten genezen, mankt hij niet langer vanwege z'n artritis en kan hij veel beter ademen.”

“Ik ben zo blij met de resultaten. En hij ook” besluit Hamilton. 

Twee weken geleden moest Hamilton nog z'n andere hondje afgeven. Coco, ook een Britse bulldog, stierf vermoedelijk aan een hartaanval. “Ze was zo'n speciale hond”, schreef de droevige Brit. “Ze werd geboren met zoveel problemen, maar ik prijs me gelukkig dat ik haar heb geadopteerd. De vrouw die haar gekweekt had, zei dat ze haar moest laten inslapen omdat ze niet genoeg geld had om haar te geven wat ze nodig had om te overleven." Maar Hamilton besloot de hond toch mee naar huis te nemen. “Ze heeft veel meegemaakt om uiteindelijk die liefdevolle, luie, springerige hond te worden die ze was. Mijn hart is gebroken, maar ik hoop dat ze samen met m'n tante Diane op een betere plek is." 
13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Melissa Oomen

  Lees veel negatieve reacties op social media. Iedereen is in ene voedingsdeskundige. Maar uit eigen ervaring, onze herder die vrijwel opgegeven was door de dierenarts door z’n gewrichtsproblemen, overgeschakeld op Yarrah bio Vegan brokken, en hij is een compleet andere hond geworden. Inmiddels 12,5 jaar rent nog over het strand, en is een hele blije levende hond. Iets was hij op z’n 8e niet was en we hem daardoor wilde in laten slapen.

 • Anika van Leeuwen

  Hier ook 2 fitte, glanzende vegan honden vd straat. Die alle voedingstoffen krijgen die ze nodig hebben. Zo fijn dat dat gewoon kan en je zo als dierenlover niet die gruwelijke slachtindustrie hoeft te supporten.

 • Philip Meys

  Mijn 11 jarige poedel eet nu al drie jaar vegan. Zijn bloed is getrokken om te checken en was perfect, even goed als van een eenjarige. Dierenarts was zeer tevreden. Vegan voor honden is perfect mogelijk en die brokken zijn uitgebalanceerd wat betreft vitaminen en eiwitten.

 • Evi Wilmus

  Mijn dierenarts zegt dat honden inderdaad vegan gevoed kunnen worden!! Supercool!

 • Ankie van Kasteren

  Goed te zien dat mensen hun huisdieren bewust proberen op te voeden, in de natuur eet een hond ook geen koe of varken, dus laten we dat slachtafval nou ook niet opvoeren aan onze trouwe viervoeters.