Hollywoodsterren spreken afschuw uit over bloedbad Texas

Comedian Chelsea Handler
AFP Comedian Chelsea Handler
Een flink aantal Hollywoodfiguren heeft zich vol afschuw uitgelaten over de bloedige schietpartij in Texas, waarbij 26 kerkgangers om het leven kwamen. Onder meer Britney Spears, Reese Witherspoon, Sarah Silverman, Bob Saget en Lady Gaga gaven in uiteenlopende bewoordingen aan dat dit geweld moet stoppen.

De meest uitgesproken reactie kwam van comédienne Chelsea Handler. Zij gaf de Republikeinen er in een tweet vlak na de gebeurtenissen flink van langs, wat haar op veel kritiek kwam te staan .

In de tweet schreef Chelsea zondag: "Onschuldige mensen gaan naar de kerk om hun god te vereren, en terwijl ze dat doen, worden ze beschoten en vermoord. In welk land? Amerika. Waarom? Republikeinen."

Niet respectvol

De presentatrice, die zaterdag voor de tweede week op rij op de hoogste plaats belandde van de The Hollywood Reporter-lijst van populairste sterren op sociale media, kreeg de wind van voren van een flink aantal volgers die vonden dat het niet respectvol was tegenover de slachtoffers en nabestaanden om zo snel na het drama een politieke zaak te maken van de schietpartij.

Ook andere sterren grepen de tragedie in het Texaanse Sutherland Springs aan om de overheid op te roepen de wapenwetgeving aan te scherpen. Debra Messing richtte een tweet aan het Amerikaanse congres: "De horror van Sutherland Springs valt jullie te verwijten. Las Vegas gebeurde als het ware gisteren. Dit gedrag is schandelijk, medeplichtig, er zijn geen excuses voor." 

Ook Billy Eichner uitte zijn ongenoegen, in een cynische tweet. "Waar zal de volgende schietpartij zijn? Enig idee? Zullen we iets doen om dat te voorkomen? Nee? Oké cool, succes daar buiten!".
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Philippe Deckers

    Die zgn sterren gingen toch allemaal verhuizen indien Trump president zou worden...

  • Nick Mees

    Nu is Hollywood wel snel met reageren... Just saying...

  • Daniel Wouters

    Hollywoodvedetten ,komen die mensen nog niet genoeg in de media, zij werken mee en produceren nog steeds films waar geweld als normaal word voorgesteld,ik denk dat iedereen wel zijn afschuw uit over dit gebeuren,zolang men wapens kan blijven aanschaffen zal dit blijven gebeuren.