Hollywoodsterren lanceren fonds voor slachtoffers van seksueel geweld

Photo News
Hollywood schakelt een versnelling hoger in de strijd tegen seksueel geweld op het werk. Meer dan 300 actrices, scenaristes en scenarioschrijfsters in Hollywood hebben op de eerste dag van het nieuwe jaar het project 'Time's Up' gelanceerd, dat onder meer bestaat uit een fonds waarmee slachtoffers hun gerechtskosten kunnen betalen.

De Hollywoodsterren richten zich op de slechtbetaalde jobs, niet alleen in de filmwereld maar ook in andere sectoren. Wie zo'n job uitoefent, dient vaak geen klacht in tegen daders van seksueel ongepast gedrag of misbruik omdat de gerechtskosten onbetaalbaar zijn. De vrouwen vragen dan ook dat de media aandacht besteden aan seksueel misbruik "in domeinen met minder glamour" dan de cinema.

Onder meer actrices Cate Blanchett, Ashley Judd, Natalie Portman en Meryl Streep zitten in Time's Up. Een aantal van de actrices is zelf het slachtoffer geweest van seksueel ongepast gedrag door Harvey Weinstein. 

Het fonds heeft al meer dan 13 miljoen dollar opgehaald. Het doel is 15 miljoen dollar.
11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Johan Coppens

  Ah ja.. een "fonds" maar hoe gaan ze de anonieme "slachtoffers " betalen? En wie zal dit fonds beheren?

 • Nick de Anno

  Waarom? Er zijn al idioten die gas-boetes willen geven voor het nafluiten van vrouwen! Sinds wanneer is aandacht gelijk aan verkrachting? Dames die in korte rokjes lopen met veel make-up doen dat niet voor niets, ze zoeken aandacht....als een man dan fluit hebben ze het zelf gezocht. Dat is nog steeds geen aanranding! Omgekeerd kijken dames ook naar gespierde mannen....stop eens met dit gezeik!

 • Gillis Van Laethem

  diegene die op hun rug promotie gemaakt hebben in plaats van andere gaan die in fonds storten ?of dat men hierover eens side opricht en namen geeft , zal wat worden!

 • Mario Audenaert

  Wanneer gaat die zever eens stoppen...Eerst zakken vullen,carriere maken..en dan gaan klagen,dat er iemand op hun kont heeft geslagen... pff laag...

 • Gilles Standaert

  Al die zever begint mijn keel uit te hangen, en zoals gewoonlijk gaan zij die er het meest nood aan hebben nooit iets van zien. Waar zijn de echte slachtoffers? die worden doodgezwegen want niemand mag hen kennen.