Holly Madison beticht ex Hugh Hefner van omkoping

Hugh Hefner tussen drie Playboy-modellen onder wie zijn inmiddels ex-vrouw Holly Madison (links).
EPA Hugh Hefner tussen drie Playboy-modellen onder wie zijn inmiddels ex-vrouw Holly Madison (links).
Model Holly Madison leed onder haar huwelijk met de 53 jaar oudere Hugh Hefner. In haar boek Down the Rabbit Hole haalt ze uit naar de Playboy-tycoon, die haar bijna tot zelfmoord dreef. Dat melden Us Weekly en People.

Toen ze op 21-jarige leeftijd voor het eerst naar de roemruchte Playboy Mansion ging, verleidde Hugh Hefner haar met drugs, zo vertelt ze in het boek. "Hij vroeg of ik een Quaalude wilde. Hij benaderde me met een handvol paardenpillen."

Madison schrijft dat ze het aanbod weigerde. "Toen zei hij: 'Oké, dat is prima. Normaal gesproken keur ik drugs niet goed, maar weet je, in de jaren zeventig noemden we dit benenopeners.'" Volgens Madison was dat een cruciaal moment in haar leven: "Ik wil dat moment in mijn leven even stilzetten, die jonge meid beetpakken en zeggen: wat dacht je wel niet?"

Ze kwam al snel weer terug naar de Mansion en trouwde met Hefner in 2003. Toen ze er na vijf jaar genoeg van had, probeerde Hefner haar om te kopen. "Hij kwam met een testament aanzetten. Er stond dat ik 3 miljoen dollar zou krijgen als hij zou komen te overlijden en ik nog in de Mansion zou wonen. Maar ik wilde het niet. Ik vond het zielig voor hem dat hij zover ging. Ik kon niet anders dan beledigd zijn. Dacht hij nou echt dat hij me kon kopen? Ik heb de papieren terug op bed gelegd waar ik ze vond."

Haar verblijf in de Playboy Mansion vol met andere modellen was slecht voor haar zelfbeeld. Ze werd depressief en haar onzekerheid zorgde ervoor dat ze meerdere malen plastische chirurgie onderging. Op een avond in bad overwoog ze er een einde aan te maken. "Ik dacht: zou iemand me missen? Misschien was het de wiet en alcohol, maar mezelf verdrinken leek de logische uitweg van het belachelijke leven dat ik leidde."