Hoe gaat het eigenlijk nog met Bubbles, de chimpansee van Michael Jackson?

Bubbles verdient wat bij met zijn schilderijen.
REUTERS Bubbles verdient wat bij met zijn schilderijen.
Hoe zou het nog zijn met Bubbles, de chimpansee van de in 2009 overleden Michael Jackson? Waar Choupette van Karl Lagerfeld een heel fortuin heeft om op terug te vallen, was dat voor de arme Bubbles wel even anders.

Bubbles kreeg volgens de eerste rapporteringen een mooie 2 miljoen ­dollar na de dood van de popster, maar niets bleek minder waar. De chimp (34) woont tegenwoordig met een groep soortgenoten in een opvangcentrum voor mensapen in Florida. Volgens oprichtster Patti Ragan is hij daar erg gelukkig. Maar Michael liet hem niets na, ­vertelde ze de Britse krant Daily Mail. In de jaren 80 waren Bubbles en Michael onafscheidelijk, samen reisden ze de wereld rond. De chimp had een trainer, een nanny en een glittergarderobe. Hij kon de Moon­walk doen en mocht uit de koelkast halen wat hij wilde. Maar toen Bubbles ouder en sterker werd, moest hij weg. Hij was – geen cynische grap – te ­gevaarlijk voor kinderen.

Uiteindelijk vond Bubbles een liefdevol thuis bij Patti. Hij maakte voor het eerst – heel verlegen – kennis met vrouwtjeschimps, en mannetje Ripley werd zijn beste vriend. Behalve ravotten met de anderen bleef ook zijn lange verblijf in een artistieke omgeving merkbaar: Bubbles schildert, en niet onverdienstelijk: in 2017 werden in een galerie in Miami nog vijf doeken van hem verkocht voor 3.000 dollar. Dat was een mooie bijdrage in de kosten van zijn onderhoud. Want Michael betaalde daar nooit een cent voor, zegt Patti.

Er gaat ook een verhaal rond dat Bubbles in zijn jonge jaren werd mishandeld. De beschuldiging kwam bepaald niet van de eerste de beste: chimpansee-expert Jane Goodall vertelde het in 2014, ze had Michael er destijds op aangesproken, zei ze. Maar ­verzorgster Patti gelooft het niet. “Het is duidelijk dat er van hem werd gehouden, anders had hij nu niet zo’n lief karakter.”
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Eddy Vervaet

  Heeft Michael nu ook al zijn aap mishandeld?Met was is die dwaze roddelpers toch eigenlijk bezig!?

 • Eddy Vervaet

  Waar is de tijd...Michael was toch echt wel een speciale.He’s a legend...

 • Susie Casteleyn

  Stop toch met leugens te vertellen aub. Bubbels heeft het erg naar zen zin waar hij nu is en daar hoort hij ook.

 • Michel Rutten

  Dat er geen cent was overgebleven nee geloof er niets van maar dan ook niks van maikel was meer een dieren liefhebber dan voor mensen iedereen kwam maar op maikel af om geld zoals nu na de 10 jarige dood van hem ..daar draaide nu en toen om omdat iedereen wist dat zo maikel aan de haak konden slaan voor geld en dat wist iedereen omdat hij zwakte had als mensen in geldnood zaten zoals nu

 • Line Vermeersch

  Bubbels werd gered, zodat hij geen proefdier zou worden..... Als er niet zoveel profiteurs in MJ zijn leven waren, was er misschien meer geld op dat moment...