Hilde Van Mieghem kreeg GAS-boete ook voor geblaf van hond naar auto

BELGA
De Antwerpse actrice Hilde Van Mieghem werd niet alleen met een GAS-boete bestraft omdat haar hond zonder leiband rondliep, maar ook omdat het dier naar 'nen otto' blafte. Die feiten kwamen haar op twee GAS-boetes in acht uur tijd te staan. "Willekeur en pure pesterij", oordeelt ze in onze krant. "We spreken hier over iemand die behoorlijk recidiveert, met al negen pv's", pareert Tom Meeuws van de stad Antwerpen Van Mieghem.

We wisten al dat de actrice/regisseuse een boete van 250 euro had gekregen omdat ze tijdens een wandeling in het stadspark haar hond Wilson niet aan de leiband had gehouden. Dat bedrag liep op tot 419 euro, wegens niet betalen van de boete. "Maar dat klopt niet", zegt Van Mieghem. "Ik wist dat ik die boete al eens betaald had in juni en dus belde ik naar de bevoegde instantie."

De neerslag van dit 'Antwerpse' gesprek kan je in onze krant lezen (ook digitaal). Het komt erop neer dat Van Mieghem één boete had betaald, maar dat ze diezelfde dag nog een GAS-regel aan haar laars had gelapt: "den hongd had oek nog noar nen otto geblaft", zo bleek.

De moeder van Marie Vinck vraagt zich af of ze op de loer liggen om haar te bespieden. "Ik heb daar een heel akelig gevoel bij. Ik ben bij die tweede GAS-boete ook niet aangesproken." En dat moet normaal gezien wél gebeuren, als regel nummer 1 om verdere discussies achteraf te vermijden. Van Mieghem geeft toe dat ze haar hond soms laat loslopen, maar vindt 250 euro sowieso buitensporig. "Het is duurder dan door het rode licht rijden en dat is veel gevaarlijker."

Vandaag komt Van Mieghem op de zaak terug op Facebook. "Ik lees dat het dierendag is vandaag en overweeg om het risico te nemen en Wilson eens lekker te laten rennen in één of ander park. Recidivist die ze is".

Het volledige verhaal lees je vandaag in Het Laatste Nieuws, ook digitaal verkrijgbaar.