Het is uit tussen Kermit de Kikker en Miss Piggy

Zelfs binnen The Muppets blijven relaties deze zomer niet heel. Zo verkondigden Kermit de Kikker en Miss Piggy vandaag in een gezamenlijke verklaring dat ze na dertig jaar een punt zetten achter hun iconische relatie.

''Na zorgvuldig nadenken en veel gekibbel hebben we de moeilijke beslissing moeten nemen onze romantische relatie te beëindigen", zeggen de ex-geliefden elk op Twitter.

Ze hebben elkaar plechtig beloofd een professionele relatie te onderhouden voor de komende reeks van de Muppets, maar zullen buiten beeld elk hun eigen weg gaan. "Onze privélevens zijn nu gescheiden. We zullen omgaan met andere mensen, varkens en kikkers. We houden het bij deze ene verklaring over onze privésituatie, tenzij we een goed bod krijgen."

In juni, toen Miss Piggy een belangrijke prijs voor vrouwenrechten kreeg, was Kermit nog erg fier op haar. Maar hij gaf toen ook al toe dat hun relatie niet altijd makkelijk is. "Op dit moment zijn we ok, maar dat moet ik elk uur opnieuw controleren. We hebben al crisissen gekend, eigenlijk één lange crisis sinds we elkaar leerden kennen", klonk het onheilspellend.

In de nieuwe Muppets-reeks, die ABC komend najaar uitzendt, worden de beroemde poppen voor het eerst gevolgd tijdens hun dagelijks leven. Het moet een moderne 'mockumentary'-serie worden waarin de persoonlijke ontwikkelingen van de Muppets centraal staan, 'zowel thuis als op het werk'. Is de breuk gewoon een goede reclamestunt? Of een manier om de serie wat extra drama te geven? Of is het toch echt over en uit tussen de twee? "Spannend".

GETTY
AP