Henry Cavill verontschuldigt zich voor pijnlijke MeToo-uitspraken

AFP
Henry Cavill heeft zijn excuses aangeboden voor een opmerking die hij maakte tijdens een interview met de Australische GQ. In dat blad zei de Superman-acteur dat hij sinds de opkomst van de MeToo-beweging niet meer op vrouwen durfde af te stappen voor een praatje, omdat hij bang is beschuldigd te worden van verkrachting.

"Nu ik de reacties op een artikel heb gezien, in het bijzonder die over mijn ideeën over daten en de MeToo-beweging, wil ik mijn excuses aanbieden voor de verwarring en het onbegrip dat hierdoor ontstaan is", aldus de acteur in een verklaring aan The Huffington Post. "Het was niet mijn bedoeling om bot te zijn. Ik wil daarom graag duidelijk maken en bevestigen dat ik vrouwen respecteer, dat is altijd zo geweest en zal ook zo blijven, ongeacht of het gaat om een vriendschap, professionele band of een relatie."

Henry heeft geleerd uit zijn uitspraken, zo laat de 35-jarige weten. "Ik zou nooit iemand moedwillig respectloos behandelen. Deze ervaring was een wijze les in context, nuance en journalistieke vrijheid. Ik kijk ernaar uit om in de toekomst mijn punt duidelijk te maken over dit belangrijke onderwerp, dat ik met heel mijn hart steun."
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Hugo Bavré

  Is dat een superman-acteur?

 • steven goossens

  @Bert Boedts helemaal mee eens man...

 • Vera Bloks

  Tegenwoordig moet je u voor alles excuseren of ze launchen een ware heksenjacht tegen je.

 • Mr. Hesp

  Waarom moet hij excuseren?. Het is zijn mening punt... En gelijk heeft hij

 • Bert Boedts

  wta we nu meemaken met dat metoo-gezever ,maakten wij in ons land mee met de zaak Dutroux , niemand dierf nog beleefd zijn met een kind ,iedereen had een bang hart , wel nu is het zo met vrouwen , ze krijgen de bal weer in hun gezicht ,kinderen konden er niet aan doen ,vrouwen wel , als een vrouw 95% capabel is voor een job en een man voor dezelfde job 90% zal men voor de man gaan ,niemand neemt nog risico's , en terecht