Helmut Lotti ziet 'Liefde voor Muziek' helemaal zitten: "Ik laat er zelfs mijn slaap voor"

Jan Aelberts
Toen het telefoontje eindelijk kwam, volgde er meteen heel luide "Joepie!". Dat Helmut Lotti (47) door het dolle heen is omdat hij deelneemt aan 'Liefde voor Muziek', is nog een understatement. "Ik heb hier écht zin in." Zoveel zelfs dat er al slapeloze nachten zijn gepasseerd omdat hij in bed nog nummers aan het kiezen is. "Ik zal met de liedjes van de collega's redelijk oneerbiedig te werk gaan", lacht hij.

"Ik vind 'Liefde voor Muziek' echt het beste muziekprogramma dat ooit gemaakt is. Door zo'n show leren de mensen je op een andere manier kennen. Je kan jezelf echt laten zien. Ik vind het ook leuk dat je eens door de repertoires kan gaan van collega's naar wie je anders niet meteen luistert. Dat zorgt voor verrassingen. De voorbije drie seizoenen heb ik met veel interesse gevolgd en telkens dacht ik: 'Daar wil ik óók aan deelnemen!' Ik hoopte echt dat ze me ooit eens zouden vragen."

Nu is het zo ver:  "Spannend, hé", glundert Helmut. Hij heeft er zichtbaar enorm veel zin in, en zijn ogen fonkelen wanneer hij erover praat. "Oh ja, ik kijk zo hard uit naar dat programma! Ik ben maandagavond na een telefoontje met Jeroen Swinnen (muziekproducer en het brein van 'Liefde voor Muziek', red.) over de voorbereidingen zelfs zo opgefokt naar bed gegaan dat ik niet kon slapen", lacht Lotti.

Wat hij precies van plan is, lees je vandaag in onze pluszone exclusief voor abonnees. Proef nu vier weken gratis.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jurgen Van Den Bergh

    Ik heb je naam eens laten vallen Helmut. Zonder dank ;)

  • Georges Vande Velde

    Geen inkomsten meer misschien ??