Helmut Lotti trekt met The Comeback Concert naar vernieuwde Elisabethzaal

ANP Kippa
De fans van Helmut Lotti mogen zaterdag 25 november alvast met stip aankruisen in hun agenda. Dan staat de Vlaamse zanger opnieuw in de Antwerpse Koningin Elisabethzaal. Daar waar hij in september 1995 zijn allergrootste succes opnam: 'Helmut Lotti goes Classic'. De ticketverkoop start morgen om 9 uur.

Hij heeft inmiddels een nieuwe look, zij ook. Hij, dat is de 47-jarige Helmut Lotigiers. Bekend geworden door zijn deelname als 19-jarige aan de Soundmixshow bij onze noorderburen, waar hij Elvis imiteerde met 'My Boy'. De Nederlandse presentator Henny Huisman deed toen lacherig over de Belg, maar lachte al snel groen. Helmut Lotti zou later zo'n 13 miljoen platen verkopen.

Zij, dat is de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen. Recent helemaal gerenoveerd tot een muzikale tempel met een akoestiek die internationaal hoge ogen gooit. De twee geliefden zullen elkaar in het najaar dus opnieuw ontmoeten, 22 jaar nadat Helmut Lotti er de meest verkochte plaat ooit in ons land live opnam met een symfonisch orkest.

Op dit moment werkt Lotti zijn comebacktour in Duitsland af, wegens succes verlengd tot het einde van dit jaar. Maar de bard brengt op 1 november ook The Comeback Album uit en wil Vlaanderen niet links laten liggen. Op 25 november is het daarom tijd voor The Comeback Concert in de Elisabethzaal naast de Antwerpse Zoo. Wie Helmut Lotti daar aan het werk wil zien, kan vanaf morgen 9 uur hier terecht.