Helmut Lotti komt met nieuwe cd én cover van Will Tura

Johan Jacobs
Helmut Lotti is helemaal terug. De zanger schakelde het London Philharmonia Orchestra in voor een nieuw crooners-album. Als voorsmaakje voor die nieuwe cd coverde Lotti de hit Hoop doet leven van Will Tura.

Na meer dan acht jaar kunnen de fans van Helmut Lotti weer een crooner-album van hun favoriete zanger in huis halen. Faith, Hope and Love is niet alleen de titel van het album, het is ook de titel van zijn nieuwe single, een cover van Hoop doet leven van Will Tura.  "Ik had een lied geschreven met de titel Faith, Hope and Love en zat volop aan een melodie te sleutelen, toen ik plots Will op de radio hoorde. Ik begreep direct dat de perfecte melodie voor mijn verhaal al bestond", vertelt Lotti.

Europa veroveren
Er werden kosten noch moeite gespaard voor het album. De songs werden ingespeeld door het London Philharmonia Orchestra in de door Mark Knopfler opgerichte 'British Grove Studios'. Andrew Powell (John Miles, Kate Bush) arrangeerde, Lotti schreef de teksten en kampeerde maandenlang in een Vlaamse studio. Het plan is strak. "Helmut wil opnieuw Europa veroveren", klinkt het bij zijn platenfirma. "In Duitsland zal de plaat gepaard gaan met een grootse mediacampagne. Daarom zal ze er ook pas volgend voorjaar uitkomen."

KLIK HIER EN LEES HET VOLLEDIGE VERHAAL IN ONZE DIGITALE KRANT (NU GRATIS 5 WEKEN PROEF)
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels