HBO en familie van Michael Jackson blijven vechten over docu ‘Leaving Neverland’

Michael Jackson op Neverland.
AP Michael Jackson op Neverland.
Zender HBO en de nabestaanden van Michael Jackson blijven maar ruziën om de documentaire ‘Leaving Neverland’. De Jacksons stapten eerder dit jaar rond het verschijnen van de film, waarin de King of Pop wordt beschuldigd van seksueel misbruik, naar de rechter. Nu heeft HBO een nieuwe motie ingediend om de zaak te verwerpen, meldt Variety. Eerder deed de zender al een poging om de zaak niet te laten voorkomen, maar dat verzoek werd afgewezen.

Volgens de familie Jackson heeft de zender met de uitzending in maart contractbreuk gepleegd. Het gaat om een contract uit 1992 dat werd opgesteld omdat de zender een concertregistratie uitzond. Daarin is opgenomen dat HBO de zanger niet mag vernederen of te schande mag maken. De zender zou dit volgens de nabestaanden van de in 2009 overleden Jackson wel hebben gedaan met het uitzenden van de documentaire.

Onzin, vindt HBO. Advocaten van de zender stellen dat het contract was ontbonden nadat beide kanten aan hun verplichtingen hadden voldaan. Omdat de concertreeks al in 1992 is uitgezonden, zou het daarom dus niet meer van kracht zijn. Daarnaast vindt HBO dat met de aanklacht de vrijheid van meningsuiting wordt geschonden. De documentairemakers en vermeende slachtoffers zouden dan worden 'gestraft' omdat ze hun verhaal vertellen.

Contractbreuk

De Jacksons laten in een verklaring weten dat vrijheid van meningsuiting geen geldige reden is om het in hun ogen gepleegde contractbreuk teniet te doen. "De nabestaanden van Michael Jackson zijn ervan overtuigd dat HBO's meest recente poging om onder zijn contractuele verplichtingen uit te komen, zal falen."
De rechter buigt zich op 19 september over de zaak.

In de in maart uitgezonden ‘Leaving Neverland’ beschuldigen twee mannen Jackson ervan als kind door hem te zijn misbruikt. De film deed flink wat stof opwaaien en zorgde onder meer voor een boycot van Jacksons muziek op verschillende radiozenders. De familie van Jackson bleef echter achter de King of Pop staan en noemde de film ‘onwaar en walgelijk’.
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Line Breemer

  Die docu film LN is er enkel ter promotie van kinderporno, de media wil dit sociaal aanvaardbaar maken. Zie naar de pedofielen die aan de gaypirade pride willen deelnemen, en vinden dat ze recht hebben op hun geaardheid...... Michael Jackson vocht voor de veiligheid van kinderen, en tegen het satanisch misbruik en offeren van kinderen door de rijken wereldwijd.... Micheal heeft nooit iets fout gedaan naar kinderen, daar is geen enkel bewijs voor en geen enkele consequente getuige voor te vinden

 • Geraldine Marcelis

  Nieuwe docu op you tube:Lies of Leaving Neverland. Videobeelden zijn pas enkele dagen uitgelekt. Robson en zijn mama:Onder eed in 2016. Zeer interessant...

 • Regine Tytgat

  M J werd vrijgesproken voor kindermisbruik, het is dus misplaatst, 10 jaar na zijn dood met zulke beschuldigingen nog te komen aandraven. Heb ook gekeken, niet direct maar weken later omdat ik me kon voorstellen wat die twee zouden vertellen. Ze hebben zelfs geprobeerd om het weer voor de rechter te trekken, maar het werd afgewezen. Ik fan van M J. Voor altijd.

 • Eddy Vervaet

  Nicole,je zou eens moeten weten wat vooraf gaat aan zo een docu.Het zit vol plak en knipwerk.Anderzijds kan je ook de vraag stellen hoe naïef je kan zijn om eenzijdige lynchpartijen te geloven.Die 2 mannen hebben hun verklaringen 4 keer aangepast bij de FBI.Beetje ongeloofwaardig,toch?James Safechuck beweerde misbruikt te zijn in dat treinstationnetje in Neverland,terwijl het er in die tijd niet eens stond!Ach,de mythe rond MJ zal er altijd blijven...

 • Nicole Vogelaere

  Was zelf heel erg aangedaan tijdens het bekijken van deze docu. Vooral de herkenning in de slachtoffers deed mij niet twijfelen aan de waarheid er van. Hoe macht misbruikt word als manipulatie word erg onderschat. Ook de ouders waren verblind door het hele fame en fortune, hoe naïef kan men zijn.