Hasseltse tiener: amper 15 en Scarlett Johansson achterna

François Berthier
Een gezonde dosis lef en dé perfecte maten. Meer had Lisa-Lauryn Pesiri (15) uit Hasselt niet nodig om als eerste landgenote ooit te mogen poseren voor François Berthier, die doorgaans sterren als Scarlett Johansson kiekt. "Toen ik al die werken met Leonardo DiCaprio zag, voelde ik me heel klein."

Van een modellenbureau moet ze niets weten. "Ik wil baas zijn over mezelf." En ze regelt haar zaakje zelf. "Ik mail die mannen gewoon." Lisa-Lauryn uit Hasselt is 15 jaar en een eigenwijze lefgozer die blind voor haar dromen gaat. Met een shoot bij François Berthier in Parijs is de eerste stap gezet. "Ik had hem aangeschreven", klinkt het bij de vierdejaarsstudente Economie-Wiskunde. "Tot mijn grote verbazing kreeg ik al snel een antwoord. Hij zei me dat hij iets in me zag en graag met me wilde werken. Hij bood me een modeshoot aan. Een schok! Dat had ik écht nooit verwacht. Toen ik van de eerste emotie bekomen was, hebben we afgesproken en heeft mijn mama me naar Parijs gebracht."

rv

Overal sterren

Berthier is bekend om zijn portretten van de groten der aarde. Van Scarlett Johansson tot Nicolas Cage en van Kristen Stewart tot Leonardo DiCaprio: Hollywood werkt graag en vaak samen met de man. Naast mode en artistiek naakt is hij bij de A-list geroemd om zijn portretten. "Dat was meteen duidelijk toen ik zijn studio binnenwandelde", aldus Lisa-Lauryn. "Overal hingen polaroids van hem met grote sterren. Naast tal van werken die hij met hen gemaakt had. Ik ben van nature behoorlijk zelfzeker, maar toen voelde ik me heel erg klein. Gelukkig stelde hij me al snel op mijn gemak door grapjes te maken. Daarna heb ik samen met mijn moeder outfits uitgezocht uit de grote kist kleding die we hadden meegenomen."

François Berthier

Cachet

Lisa-Lauryn heeft intussen ook al andere toppers aangeschreven en hoopt haar portfolio met de reeks van Berthier extra cachet te geven. Daarna is enkel de top goed genoeg. "Ik weet dat wereldwijd miljoenen meisjes deze droom koesteren, maar ik wil dit écht. Ik heb maatje 32 en zal volgens de dokters 1,72m groot worden. Ooit wil ik bij de allergrootsten horen. Mijn moeder steunt me volop en ik ga er écht alles aan doen om te slagen."