Harvey Weinstein geeft toe dat hij rollen uitdeelde in ruil voor seks: “Iedereen doet het”

EPA
Filmmagnaat Harvey Weinstein (66) heeft in een interview met het tijdschrift Spectator voor de eerste keer toegegeven dat hij “filmrollen uitdeelde in ruil voor seks”. Maar volgens hem “doet iedereen dat”.

Weinstein wordt door drie vrouwen beschuldigd van aanranding, gedwongen seksuele handelingen en verkrachting. Hij riskeert daarvoor tot levenslang. Zelf pleit hij onschuldig.

Opgedrongen

Tijdens het interview - dat vandaag in Spectator staat - verklaarde Weinstein dat hij zich “nooit” heeft opgedrongen “aan ook maar één vrouw”. Hij gaf wel toe dat hij zijn status in Hollywood gebruikte om vrouwen binnen te halen. “Ik was arm, lelijk en joods en moest mijn hele leven vechten om iets te bereiken. Geen enkele vrouw keurde mij een blik waardig voor ik het gemaakt had in Hollywood.”
24 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • erik ramaekers

  Niet iedereen doet dat.Weinstein zegt het enkel om zijn gedrag goed te praten.Hij heeft er duidelijk nog geen seconde spijt van gehad.Het enige wat hem stoort is dat hij door de mand viel.

 • Jurgen Van Den Bergh

  Ik keur zijn praktijken niet goed, een rol in een film in ruil voor seks. Maar...je kan als actrice die rol ook weigeren. Niemand verplicht je om met die man seks te hebben. Maar het toch doen om dan jaren later nadat je succesvol bent aanklacht in te dienen, dat snap ik niet.

 • Louis Heyens

  in welke wereld gebeurt dit echt NIET ... in de wereld van de film, muziek, fotomodellen, politiek, bedrijfsleven, sport, sprookjes, ... ??? Juist, enkel in de sprookjeswereld en dat komt omdat die NIET bestaat !!!

 • tessa pintelon

  dat is zo ben ik zeker van nu ze alles hebben en het kunnen maken in het leven dan klagen ze de mannen aan als het hun niet zint ze was er toch ook bij toen het gebeurde als het zo wel gebeurt is en niet andersom

 • Peter Mariman

  Clinton deed dat toch ook