Harry Dreyfuss: "Kevin Spacey randde mij aan toen ik 18 was"

AP/Twitter
Harry Dreyfuss, zoon van Hollywood-acteur Richard Dreyfuss, claimt via een column dat hij als 18-jarige is aangerand door Kevin Spacey terwijl zijn eigen vader in dezelfde ruimte was. 

Dreyfuss is de elfde man die naar buitenkomt met beschuldigingen in de richting van acteur Spacey. Eerder kwam Anthony Rapp naar buiten dat hij als 13-jarige last had van de ongewenste seksuele aandacht van de gelauwerde acteur.  

Harry Dreyfuss stelt dat hij is aangerand in 2008 toen hij 18 jaar oud was. Zijn vader speelde in het toneelstuk Complicit in Londen dat geregisseerd werd door Spacey. "Het gebeurde op een avond toen we alle drie in Kevins appartement waren waar mijn vader zijn tekst oefende. Mijn vader zag het niet en ik heb hem jarenlang niets over het incident verteld", schrijft hij. "In plaats daarvan grapte ik er jarenlang over op feestjes bij wijze van goede grap."

"Kevin Spacey is een seksueel roofdier. Maar om over mijn ervaringen daarmee te praten, zag ik nooit als serieuze optie." Volgens de column legde Spacey zijn hand op de dij van de 18-jarige terwijl ze het script bespraken. 

Harry Dreyfuss, zoon van Hollywood-acteur Richard Dreyfuss (boven), claimt via een column dat hij als 19-jarige is aangerand door Kevin Spacey .
EPA Harry Dreyfuss, zoon van Hollywood-acteur Richard Dreyfuss (boven), claimt via een column dat hij als 19-jarige is aangerand door Kevin Spacey .

Een van mijn helden

"Het kwam niet bij me op dat Kevin in mij geïnteresseerd was", aldus Dreyfuss. "Het was een volwassen man, een van mijn helden, mijn vaders baas: geen categorie die paste bij mijn radar voor seksuele interacties." Bovendien vond hij het een bizarre gedachte dat Spacey dit deed waar zijn vader bij was. "Maar toch gebeurde het, zijn hand bleef daar liggen."

Toen Dreyfuss uit de ongemakkelijke situatie probeerde te ontsnappen, en naar een andere stoel verhuisde, bleef Spacey hem volgen. Hij bleef zijn dij aaien. "Ik kon niet goed met de bizarre situatie omgaan: mijn vader en ik speelden de scene waarbij we geliefden waren in het toneelstuk terwijl Kevin Spacey mij probeerde te verleiden. Ik was in het echt nog een maagd die alleen maar een beroemde acteur wilde te worden."

Pas toen Spacey naar zijn kruis reikte, liet Dreyfuss de handtastelijkheden niet meer toe. "Ik was bang dat als ik wat zou zeggen mijn vader zijn werk kwijt zou raken."

House of Cards

Kevin Spacey is door de aantijgingen zijn contract met Netflix kwijt. Daar maakte hij de populaire serie House of Cards.

Spacey werd afgelopen week door de Amerikaanse acteur Anthony Rapp beschuldigd van een poging to aanranding in New York. Spacey was toen 26, Rapp was slechts 14. Sindsdien hebben meerdere mannen hun verhaal gedaan over seksuele intimidatie, aanranding en pogingen tot verkrachting door Spacey. Acht (voormalige) medewerkers van House of Cards hebben aangifte tegen hem gedaan.

De acteur bood zijn excuses aan in een verklaring op Twitter. Ook kwam hij uit de kast als homoseksueel. Sindsdien is niets van hem vernomen. Zijn agent en publicist hebben hem 
laten vallen

Ik was bang dat als ik wat zou zeggen mijn vader zijn werk kwijt zou raken

Harry Dreyfuss
Harry Dreyfuss
Twitter Harry Dreyfuss18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Arjan de Laet

  Het komt wel meer voor dat slachtoffers van verkrachtingen en aanrandingen jaren niks zeggen. Er is de schroom en de schaamte, dikwijls leggen ze de schuld bij zichzelf. Of ze zijn bang dat het professionele gevolgen heeft. Anderen tillen er niet zo zwaar aan of rationaliseren het gebeuren - hij was bv. dronken. Dus ja, dit soort slachtoffers kan jaren zwijgen. Maar als er dan ééntje wel begint te praten, de eerste stap heeft durven zetten, dan krijgt de kudde plots wel moed.

 • Leopold Degallaix

  Het is bij die mensen niet beter... Zelf slechter want er is geld mee gemoeid... Als iemand een ander persoon durft aan te raken is hij een dader zelfs met zijn ogen... Hoe lomp kan een mens zijn komaan hé!

 • wilfried de hert

  De volgende.

 • rob jamers

  ik kijk nooit meer naar house of cards zonder Spacey

 • Frank Louman

  Ik vind vooral dat de mensen dat nu naar buiten komen omdat Kevin Spacey in een vol cafe in hun ballen kneep en een hand op hun bil legde als papa in de andere kamer was platte pannekoeken. 2 meerderjarigen die zich 'laten doen' en hem niet op zijn plaats zetten zijn er nu als de kippen bij om hem aan de galg te praten. Als er echt zoveel aan de hand is dan zijn deze 2 figuren mede verantwoordelijk dat hij zolang zijn gang heeft kunnen gaan.