Halt aan vergiftigen van dieren: Ruben Van Gucht en minister tekenen charter

rv
Eerder dit jaar werd het geliefde huisdier van Ruben Van Gucht en zijn familie, de trouwe hond Odette, vergiftigd door een onbekende boosdoener. Vandaag werd een charter ondertekend om zulke voorvallen in de toekomst te voorkomen.

"Op 18 april 2017 werd onze lieve Ridgeback Odette vergiftigd met het illegale en uiterst dodelijke Temic", schrijft Ruben op Instagram. "Luttele uren later overleed ze aan de gevolgen ervan. De hemel viel op onze kop. Vandaag, 19 december 2017, is er een charter waarbij minister Joke Schauvliege en Ben Weyts samen met elf belangenverenigingen zich engageren omdat dit soort verwerpelijke praktijken er absoluut uit moet. Odette komt nooit meer terug, maar hopelijk zullen er nooit nog dieren hetzelfde moeten doorstaan als zij."
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Viaene

  Meldpunt Vergif Langs De Weg ( https://www.mvldw.be ) zoekt vrijwilligers om te helpen bij de bekendmaking van het project én om in te springen bij een meldig in hun buurt. Het project gaat officieel van start op 01/01/2018, maar tegen dan willen we al heel wat vrijwilligers hebben. (Die we hopelijk nooit gaan nodig hebben)

 • Roger Louage

  Allemaal goed en wel zo een charter maar hoe ga je dat een halt toeroepen en die smeerlappen vatten vermits ze altijd op een anonieme en achterbakse wijze tewerk gaan. Is in mijn ogen weer de zoveelste nutteloze actie al is ze goed bedoeld.

 • Dirk D'hont

  Mooi initiatief maar een pleister op de wonde in onze maatschappij in z'n geheel als men de rekening maakt van die ministers als men bedenkt dat velen mensen in armoede niet eens op hun oude dag zeker zijn om een maaltijd te nuttigen die even duur is als een blik hondenvoeding.

 • UGO DE MAEYER

  Hoe zit het met de straffen ? Aangezien dieren ook levende wezens zijn van deze planeet zoou je toch verwachten dat minstens dezelfde straffen van toepassing zijn als bij misdaden tegen het andere levende wezen - de mens. Eigenlijk mogen ze zwaarder zijn want geen enkel dier misdoet om bewust met de keuze .

 • Melanie Van den broeck

  Niet vergeten de katten worden ook vergeven waaronder de mijne .