Hadise verdient fortuinen met Instagram, en daar is de Turkse overheid niet blij mee

Instagram
De exuberante levensstijl van onze landgenote Hadise roept vragen op in Turkije. De Turken pikken het niet dat de zangeres door heel wat merken wordt betaald om producten bij haar zes miljoen volgers te promoten zonder daarop één Turkse lira belasting te betalen. De regering Erdogan overweegt een onderzoek.

Ze is zowat de grootste ster van het land en vergaarde er de voorbije tien jaar een gigantisch fortuin, maar na een fraude-onderzoek in 2015 loopt Hadise (31) alweer in het vizier van de Turkse belastingdienst. Deze keer omwille van de grote sommen die de artieste van topbedrijven ontvangt om hun producten aan te prijzen via haar sociale kanalen. 

Gezien Hadise op Instagram zo'n zes miljoen volgers telt - dat zijn er dubbel zoveel als voetballers Vincent Kompany (1,3 miljoen volgers) en Romelu Lukaku (1,7 miljoen) samen -, lopen die bedragen flink op. Inkomsten waarop de populaire zangeres volgens de Turkse media geen belastingen betaalt. Na een nieuwe post ter promotie van een watermerk, is de maat voor velen vol. "Sterren verdienen al makkelijk 50.000 Turkse lira (12.000 euro) per post", klinkt het. "En bij Hadise zijn die ontelbaar. Van kleding, make-up, hotels, luxeproducten... Allemaal brengen ze geld binnen waarop ze geen belastingen betaalt."

#Repost @sirmagrup ・・・ Sırma cam damacana şimdi çok avantajlı.İlk sipariş + depozito + koruma sepeti + su pompası 65 yerine 25 TL! Hemen Sırma cam damacanaya geçin, fırsatı kaçırmayın.

17.1k Likes, 1 Comments - Hadise (@hadise) on Instagram: "#Repost @sirmagrup ・・・ Sırma cam damacana şimdi çok avantajlı.İlk sipariş + depozito + koruma..."

Afwachten

Het Turkse ministerie van Financiën liet intussen weten dat de namen van alle Turkse sterren die zich op die manier verrijken gekend zijn, maar startte nog geen officieel onderzoek. Voor Hadise is het dus nog afwachten, al kent ze de procedures als geen ander.

122.5k Likes, 186 Comments - Hadise (@hadise) on Instagram: ""

Instagram post by Hadise * Sep 20, 2017 at 2:01pm UTC

109.4k Likes, 0 Comments - Hadise (@hadise) on Instagram

De 'nachtegaal uit Mol' kwam in 2015 zwaar onder vuur te liggen nadat ze een miljoenendeal met Fanta had gesloten. De Turkse pers beweerde toen dat de artieste gebruikmaakte van een regeling waardoor ze enkel in ons land belastingen moest betalen en niet in Turkije, zolang ze daar minder dan 180 dagen officieel verbleef. Haar management ging toen hevig in het verweer, maar de uitslag van het onderzoek werd nooit bekendgemaakt. 
32 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Erwin Lambrechts

  hier in belgie laten ze haar wel met rust

 • Benny Van den broeck

  Turkse schoonheid !

 • Thedark1

  Zal nooit snappen dat mensen iets kopen waar zij reclame voor maakt. Tja ik zou zeggen een bende schapen dat blindelings iemand volgt. Waarom zou je in godsnaam iets kopen van iemand die een beetje bekendheid geniet?? Zij worden slapend rijk hiervan en lachen de mensen gewoon uit!

 • A T

  Woont ze niet in België? Wat heeft Turkije daar dan in te moeien ? En hoeveel doen dit niet .. Bekende en onbekende mensen . Omdat ze er nu toevallig goed mee verdiend tja zal ook gedeeltelijk te maken hebben dat ze bekend is .

 • Jan Maarten

  Dubbele nationaliteit afschaffen !