Gwyneth Paltrow verkoopt kaars die naar haar vagina ruikt en mensen staan massaal in de rij

EPA
Dat Gwyneth Paltrow (47) met haar ‘alternatieve’ lifestylebedrijf Goop regelmatig bedenkelijke producten op de markt brengt, is intussen bekend. Toch wist de actrice iedereen weer met verstomming te slaan, toen ze plots een kaars op de markt bracht met de beeldende naam ‘This Smells Like My Vagina’. Hoewel één kaars zo'n 67,50 euro kost, was de volledige voorraad na amper één uur al uitverkocht. 

Gwyneth Paltrow leeft van de bizarre - en volgens sommigen twijfelachtige - adviezen. De actrice brengt sinds 2008 een wekelijkse e-nieuwsbrief uit genaamd Goop, waarin ze onder andere schrijft over mode, accessoires, kunst en cultuur. Haar merk kon al meerdere malen op argwaan rekenen, onder andere omdat ze op haar lifestylewebsite soms bizarre tot ronduit gevaarlijke tips zou geven. Zo promootte ze al een dildo van 13.000 euro, liet ze zich vrijwillig steken door bijen om haar jeugdige uitstraling te behouden en riep ze op een geitenmelkdieet van 8 dagen te volgen, waarbij je ook allerlei anti-parasietkruiden moet slikken.

Toch is er klaarblijkelijk een publiek voor haar alternatieve tips en producten. Haar geurkaars ‘This Smells Like My Vagina’ is immers al volledig uitverkocht. Het begon volgens Paltrow nochtans als grap tussen haar en haar parfumeur Douglas Little. De twee waren aan het experimenteren met nieuwe geuren, toen Gwyneth plots zei: “Oh, dit ruikt naar mijn vagina.” En zo gezegd, zo gedaan. 

De geur werd geselecteerd en verder uitgewerkt. Volgens de website van Goop is de kaars gemaakt van geraniums, bergamot, ceder, damask rozen en muskuszaad en de geur wordt omschreven als “grappige, prachtig, sexy en onverwacht.” 

GOOP21 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Louis Heyens

  Vóór of ná gebruik ????

 • Marc Van Frankrijk

  Ik koop dat pas nadat ik mezelf er persoonlijk van heb kunnen vergewissen dat er inderdaad geen verschil is. . .

 • pol van de velde

  De kudde staat weer aan te schuiven.

 • Henri Levich

  Deze geur zou mannen opwinden en hen wellicht een avondje thuis houden.

 • Jurgen Fleerakkers

  Hoe zot kan het worden? Wat is het volgende? Frieten met choco?