Gwyneth Paltrow betaalt flinke boete voor misleiding

Gwyneth Paltrow
Jordan Strauss/Invision/AP Gwyneth Paltrow
Goop, het lifestylebedrijf van Gwyneth Paltrow, is een schikking aangegaan met aanklagers in Californië. Die hadden een zaak tegen het bedrijf aangespannen vanwege het misleiden van klanten.

De aanklacht draaide om drie producten: twee eivormige stenen die vaginaal ingebracht moeten worden en een vloeistof die helend zou werken als deze op de tong wordt gedruppeld. Op de site beweerde Goop dat de ene steen de hormoonhuishouding in balans bracht en incontinentie tegenging, terwijl de ander vrouwen meer seksdrive zou geven. De vloeistof hielp volgens Goop tegen depressies.

Het OM startte na klachten een zaak waarin het Goop ervan beschuldigde klanten om de tuin te leiden met deze beweringen, die geen van allen zijn bewezen. Goop liet volgens USA Today weten dat het bedrijf het niet eens is met de aanklacht. Het zou de schikking zijn aangegaan om de zaak zo snel mogelijk achter zich te laten.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.