Grote zorgen om zoon Michael Jackson na uitzending docu: "Hij spreekt niet meer”

IXOLA/BACKGRID
De familie Jackson maakt zich grote zorgen om Blanket (17), de jongste zoon van Michael Jackson. Na de uitzending van de ophefmakende documentaire ‘Leaving Neverland’ zou de jongen volledig in zichzelf gekeerd zijn en weigeren om nog te praten. Dat vertellen ongeruste familieleden aan het Britse Metro.

Michael Jackson heeft drie kinderen: Michael Joseph ‘Prince’ Jackson Jr. werd als eerste geboren op 13 februari 1997. Zijn zus Paris-Michael Katherine Jackson kwam een jaar later ter wereld, op 3 april 1998. De jongste Jackson, Prince Michael ‘Blanket’ II, werd geboren in 2002. Dat jaar kreeg de wereld Blanket ook voor het eerst te zien, op 19 november om precies te zijn. Michael Jackson verbleef toen in Berlijn in het beroemde Adlon Hotel om een onderscheiding voor zijn carrière in ontvangst te nemen. Iedereen kan zich ongetwijfeld nog de erg ongelukkige en onhandige taferelen voor de geest halen. Jackson tilde zijn oogappel over het balkon van zijn hotelkamer op de vierde verdieping. Michaels zoontje was toen amper negen maanden oud.

Intussen is Blanket - die tegenwoordig door het leven gaat als Bigi Jackson, nadat hij na aanhoudende pesterijen zijn naam liet veranderen - zeventien jaar. Oud genoeg dus om te beseffen wat er deze dagen allemaal over Michael wordt beweerd. En volgens Taj Jackson, de neef van de King of Pop, hakt dat er stevig in bij de jongen. “Het heeft hem verwoest”, zegt Taj. “Bigi was altijd één van de vrolijkste kinderen op school. Nu zegt hij geen woord meer. We maken ons ernstige zorgen over hem.”

Afschermen

Volgens acteur Mark Lester, een familievriend en de peetvader van de kinderen, zou de familie Jackson Blanket nu zoveel mogelijk willen behoeden voor nog meer kwaad. Maar Lester maakt zich zorgen over de manier waarop dat zou gebeuren. “Ze proberen hem zo veel mogelijk af te schermen van de buitenwereld, maar misschien is dat geen goede zet. Hem beschermen tegen sommige zaken, zeker en vast. Maar hem isoleren kan geen goed idee zijn.”

Mark hoopt dat Blanket contact opneemt met zijn zoon, zodat ze deze periode samen kunnen verwerken. “Iedereen heeft vrienden en naasten nodig. Je kan er nooit genoeg hebben. De twee hebben tijdens hun jeugd geweldig veel tijd doorgebracht samen. Ze zouden dus goed kunnen praten.”

Amper buiten

Sinds het overlijden van zijn vader in 2009 werd Blanket maar een handvol keren in het openbaar gezien. De kleine Jackson werd vanaf zijn geboorte door zijn wereldberoemde vader zoveel mogelijk uit de pers en media gehouden. Daarom kreeg hij in het openbaar ook een maskertje opgezet door Michael. Jackson voedde zijn zoon volledig zelf op, de identiteit van de moeder is niet bekend. Dat zou de wereldster destijds zo hebben laten vastleggen in een overeenkomst met de moeder van Blanket.

RV

Bekijk ook:
19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Martina Hemels

  Ik kan enkel maar hopen dat MJ zijn eigen zoon niet misbruikt heeft. Sommigen die hier reageren, lijken niet te beseffen wat misbruik met je doet. Het is iets dat je je hele leven meedraagt. Het bepaald je gedrag en veroorzaakt een pijn en verdriet dat nooit weggaat.

 • Patrick Bourgeois

  Een schande wat allemaal gaande is, nog maar eens een bewijs hoe de media het gerecht en politie instanties hypocriet of corrupt zijn. Ze wisten het hebben een fortuin ontvangen en nu hij er niet meer is rakelen ze het op en hangen hem aan de schandpaal. Zelfs geen nieuws waard en misschien redelijk logisch voor blanket want die zijn wereld stort in. Een echte schande.

 • Els Pauwels

  Als die kleine slim is distantieert hij zich volledig van zijn familie, en gaat zijn eigen weg. enigste mogelijkheid om gelukkig te zijn.

 • Lucien Mertens

  De doden natrappen vind ik totààl verkeerd, hier worden de verkeerde mensen mee gestraft, waarin ik mevrouw Verschaeren dus helemaal gelijk geef...schandalig is dit. Net als "anonieme" beschuldigingen trouwens.

 • Carlos Simonis

  Nicole Serneels stel dat M.J. daadwerkelijk een pedofiel was, waarom moet dan na zijn dood worden afgesloten ?? Alleen om zijn familie-leden te beschermen, en zijn slachtoffers dan ??? Zijn La Toya, zijn zus, heeft al eerder beweerd, toen Michael nog leefde, dat hij zich aan kinderen vergreep. Ik weet de waarheid ook niet, maar vind wel dat ze alle bewijzen moeten verzamelen, of iemand dood is of nog leeft.