Grimes legt uit: daarom heet haar zoon X Æ A-12 Musk

Elon Musk en Grimes kozen een erg bijzondere naam voor hun zoontje.
AFP Elon Musk en Grimes kozen een erg bijzondere naam voor hun zoontje.
Gisteren raakte bekend dat techgigant Elon Musk (48) en z'n vriendin, de Canadese zangeres Grimes (32), de trotse ouders zijn geworden van een zoontje. Het jongetje kreeg een wel heel aparte naam mee, liet Grimes weten: X Æ A-12 Musk. Nu legt ze ook uit wat die betekent.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Toen Elon Musk gisteren bekendmaakte dat z'n jongste zoon - hij heeft nog zes kinderen uit een vorige relatie - X Æ A-12 zou gaan heten, reageerde de wereld vol ongeloof. Dit moest een grap zijn, toch? Maar ook Grimes, de vriendin van Elon en moeder van het kind, bevestigde dat dat inderdaad de gekozen naam was. Op Twitter legt ze nu ook uit wat hij betekent. 

X = de onbekende variabele, zoals in je wiskunde-oefeningen. 

Æ = de manier waarop Grimes Ai (liefde en/of artificiële intelligentie) spelt in de elfentaal

A-12 = de voorloper van de Lockheed SR-71, het favoriete vliegtuig van Grimes en Elon. “Geen wapens, geen verdediging, enkel snelheid. Geweldig in gevecht, maar niet gewelddadig.”

De A kan ook verwijzen naar ‘Archangel’, “mijn favoriete lied.” Welk nummer ze daar precies mee bedoelt, is onduidelijk, want er zijn wel meerdere nummers met die titel te vinden.  Volgens het toonaangevende Mixmag bedoelt ze allicht het bekendste nummer van de Londense elektronicaproducer Burial.

Voor wie nieuwsgierig is: de zes andere kinderen van Elon kregen deze (best normale) namen: Nevada, Griffin, Xavier, Kai, Saxon en Damian.

Lees ook: 

Teslabaas Elon Musk voor zesde keer vader geworden

Muzikante Grimes krijgt baby met techmiljardair Elon Musk
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Bart Cael

    ik hoop dat ze daar bij de burgerlijke stand zulke onzin gewoon afschieten...hoe moet je dat nu in gaan uitspreken? niemand die het weet.

  • Jeroen van Gestel

    Maar hoe spreek je het uit?