Gordon Ramsay sluit Londens restaurant Maze na miljoenenverlies

ANP
Sterrenchef Gordon Ramsay gaat zijn Londens restaurant Maze begin volgend jaar sluiten. Zijn restaurantimperium leed vorig jaar een recordverlies van 3,8 miljoen pond, zo berichten Britse media.

Maze kreeg in 2016 nog een Michelinster. Het is één van de grootste namen binnen de holding Kavalake, waar ook nog andere bekende Londense restaurants (Petrus, Savoy Grill en Bread Street Kitchen) deel van uitmaken. Maar de holding van Ramsay leed vorig jaar een miljoenenverlies, na een zware factuur (1,75 miljoen pond) voor een rechtszaak tegen zijn voormalige zakenpartner Rowan Seibel. Maar ook de inkomsten voor Kavalake lagen vorig jaar iets lager: -1 procent tot 51,4 miljoen pond.

Vooral de Britse inkomsten vielen tegen, in het buitenland was er nog een fikse groei. De groep heeft al achttien restaurants buiten het Verenigd Koninkrijk en plant dit jaar nog meer openingen, onder meer in Las Vegas en in China.

Eerder moest ook tv-kok Jamie Oliver al enkele restaurants van zijn keten 'Jamie's Italian' sluiten na financiële problemen. Er werd toen verwezen naar de brexit -die de waarde van het pond deed zakken en importproducten dus duurder maakte- en naar het feit dat de Britten de vinger op de knip houden.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Theo Daelmans

  Beste Mady, iemand die zo´n imperium uit de grond stampt heeft toch wel recht van spreken, vind ik. Ook is het een sector die zéér moeilijk in goede banen te leiden is, ook al zijn de prijzen soms buiten verhouding als ge op restaurant gaat. Maar schijn bedriegt. Deze mensen in die sector werken keihard.

 • Jurgen Dobbelare

  Logisch zonder baas een resto runnen is voor het geld kiezen

 • Marc Geerts

  Sorry, maar ik heb geen medelijden met deze dikke nekken die zo uit de hoogte doen op tv en verder niet omkijken naar hun eigen zaak. Een chef-kok hoort thuis achter zijn fornuis en niet staan groot te doen op het scherm. Misschien een luxe frituur beginnen.

 • marcus bastiaensens

  Hij wist het beter. Was enkel show dus.

 • Mady Vermeulen

  En zeggen dat Ramsay andere restauranthouders die in nesten zaten eens ging zeggen hoe ze hun zaak moesten runnen. En hoe deed Ramsay dat! Beschamend gewoon. Ramsay is maar één van de vele "chefs" wiens restaurant de gevolgen draagt omdat ze voor een tv-carriëre kiezen.