Gordon mag verslavingskliniek verlaten: “Moeilijkste reis komt nu”

Gordon.
ANP Kippa Gordon.
Na een maand in een verslavingskliniek te hebben gezeten, mag Gordon naar huis. Dat schrijft hij in een uitgebreide post op zijn Facebookpagina. Het was een zware tijd voor de entertainer, bekent hij. “Ik hoop dat elke traan die ik hier heb gelaten staat voor een glimlach in de toekomst.”

Halverwege juli verraste de Nederlandse presentator met het nieuws dat hij zichzelf had laten opnemen in een afkickkliniek. De man, die in zijn biografie liet optekenen met enige regelmaat cocaïne te gebruiken, noemde het ‘een heftige, maar ook de enige juiste beslissing’. Nu is hij trots dat het gelukt is. “Lieve mensen, I did it! Na een maand lang in rehab om mijn verslavingen te overwinnen mag ik morgen naar huis!”

Gordon houdt er rekening mee dat de komende periode zwaar gaat worden. “De moeilijkste reis gaat nu nog komen in een maatschappij waar drank en drugs vrij te verkrijgen zijn. Voor mij was de maat vol, maar de erkenning van je machteloosheid naar de substantie toe is de grootste stap, én die heb ik gezet.”

Tijdens zijn verblijf in de kliniek kwam hij zichzelf flink tegen. “Ik hoop dat elke traan die ik hier heb gelaten staat voor een glimlach in de toekomst, want dat belooft dan een zeer leuke tweede helft van mijn leven te worden. Ik ga het nog heel moeilijk krijgen, maar met de steun van mijn beste vrienden en familie moet het me lukken. Wat heb ik veel geleerd hier, maar vooral om weer van mezelf te houden, want dat deed ik al jaren niet meer.”

Onvergetelijke ervaring

Met een tevreden blik kijkt hij nu terug op zijn tijd in de rehab. “Ik heb een onvergetelijke ervaring mogen beleven en waanzinnige inspirerende mensen ontmoet en nieuwe vrienden gemaakt.” Gordon raadt anderen zelfs aan om ook zoiets te ondernemen. “Eigenlijk zou iedereen eens moeten doen wat ik nu heb gedaan: gewoon eens tijd voor jezelf nemen. Ik kon het mij veroorloven om dat in een luxueus resort te doen, maar het was allesbehalve makkelijk of een vakantie.”

Voorlopig duikt Gordon nog niet op in talkshows om over zijn afkickperiode te vertellen, stelt hij. “Na een jaar heb ik recht van spreken en dan hoop ik het nieuws te verspreiden van een leven zonder invloed in plaats van onder invloed. Wekenlang intensieve therapieën en gesprekken hebben zijn vruchten afgeworpen, maar ook de mindset naar een andere gezondere levensstijl doen mij meer dan goed. Ik viel als bonus ook nog even 6 kilo af in een maand en mijn diabetes type II is zo goed als weg!”

Liefde

Gordon bedankt iedereen die hem heeft gesteund. “Dat heeft me ook zo sterk gemaakt, onwijs lief en bedankt! Mijn leven heeft een andere weg gekregen en die kans pak ik met beide handen aan. Het universum leidt me al sinds jaar en dag en ook hier bracht het mij om mezelf weer te hervinden en te herpakken. Ik ben geen ex-verslaafde want die bestaan helaas niet, ik ben voor de rest van mijn leven in herstel en ik weet gewoon dat dit leven mooier beter en leuker gaat worden dan jezelf te verdoven voor de werkelijkheid en de eenzaamheid.”

Nu hij aan zichzelf heeft gewerkt, denkt Gordon zelfs weer aan de liefde. “Misschien komt die liefde nu dan eindelijk echt op mijn pad! Een van de mooiste zinnen die ik meekreeg hier van een van de specialisten was ‘It takes a hell of a lot of courage to live, not to end it!’”
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Philomena Vanderweyen

  Komaan Gordon,volhouden nu ,je kan het ,als beloning krijg je een heel mooi leven in de plaats.

 • Juliette Francois

  Een maand in rehab als cocaïneverslaafde is toch niet erg lang. Het moet nu nog pas beginnen. Cocaïne is een rijkeluis drugs. Het zal hem letterlijk onder de neus geschoven worden. Een definitieve nieuwe levensstijl moet de basis zijn.

 • Daphne Depla

  Heel moedig gordon!!! Veel succes en ga ervoor!!!

 • Luc Cornelissen

  Ongeacht wat mensen over je denken: iemand die een verslaving kan overwinnen verdient het nodige respect. Daarom: chapaeu Gordon !

 • Pieter Talboom

  Eén maand? Tgoh, is goed gedaan natuurlijk, maar hij is er nog lang niet hoor. Gefeliciteerd met je maand clean, en heel veel succes met het clean blijven! Ik weet uit ervaring dat het moeilijk is. Zelf ben ik nu anderhalf jaar van de heroïne af.