Goedele Liekens over Melo-cakes en frieten: "Gelukkig heb ik goede genen"

Photo News
Goedele Liekens gaat in 'Perfect' momenteel de strijd aan tegen haar ongezonde levensstijl. En dat verloopt niet altijd zoals gepland. "Vorige week heb ik genoten van wat paaseieren en, euh, frieten van de frituur", klinkt het in Dag Allemaal.

"Ik had vroeger een bloedhekel aan joggen. Het leek me vooral saai en nutteloos. De pret ervan ontging mij volkomen", aldus Goedele. "Maar nu ik een maand aan het trainen ben, moet ik toegeven dat ik het toch leuk begin te vinden. Ik ga mijn lichaam niet forceren, maar ik geniet meer van het sporten. Mijn coach is verbaasd door mijn volharding, maar heeft zijn twijfels. Wellicht is die 20 kilometer iets te hoog gegrepen. Al ga ik me niet laten kennen!"

Haar grootste verleiding: Melo-cakes. "Tja, daar ben ik echt verslaafd aan. Een pak eet ik moeiteloos in één keer op. En er zitten er wel vijftien in. Toen ik destijds bij VTM werkte, gold het verbod om Melo-cakes op de redactie te zetten. Ik kon er toch niet afblijven."

Ze eet ook drie tot vier keer per week frieten. "Niet dat ik zo vaak naar de frituur ga, maar door mijn drukke agenda zit ik vaak op restaurant. Al zeker als ik in het buitenland ben. En op restaurant bestel je geen gekookte patatjes, hé? Lekker, zo'n portie frietjes, maar vervelend voor mijn lichaam."

Hoe ze er dan toch nog zo goed uitziet? "Ik denk dat ik goede genen heb. Mijn moeder, die nu 86 is, vind ik er nog altijd super uitzien. Maar op mijn leeftijd is er ook veel foefelare bij, hoor. Ik ken ondertussen de truken van de foor om met de juiste kleren één en ander te verdoezelen of beter te laten uitkomen. Zo probeer ik mijn benen altijd wat te accentueren, want die zijn slank."

Lees het hele interview in Dag Allemaal.