Goedele: "Laat je man beslissen wat er in je kleerkast blijft hangen. Witte onderbroeken? In de vuilniszak"

photo_news
Goedele Liekens heeft opmerkelijk relatieadvies: "Laat je man beslissen wat er in je kleerkast blijft hangen." Dat schrijft ze in haar wekelijkse relatiecolumn voor NINA, het luxemagazine bij Het Laatste Nieuws.

Goedele: "Laat je man voor één keer je stylist spelen vóór je los gaat in de winkelstraten. Hoe? Hij mag je kleerkast uitwieden. Roep hem tot bij je kleerkast en zeg hem: 'Liefste, ik wil voor jou de mooiste zijn. Toon me hoe je me mooi vindt.' Wedden dat het mannetjesdier in hem meteen wakker wordt? Hoe gevleid hij zich zal voelen dat je voor hem de mooiste wil zijn?  

Een belangrijke boodschap aan de mannen: maak er geen oorlog van! Het gaat niet om het creëren van een slagveld, maar om haar pluspunten in de kijker te zetten. Prijs je vrouw om wat je mooi vindt aan haar. 'Schat, in deze trui verdrinken je mooie borsten en zie ik ze niet', of 'je benen lijken zo kort in die rok, terwijl je zulke heerlijke ranke stelten hebt'.  

Haat hij die witte onderbroeken? In de vuilniszak. Vindt hij die bloemetjesjurk, die jij zo romantisch vindt, een onding? Weg ermee. Die platte 'lompe' sandalen? Die tweed rok? Laat hem alle items waarvan hij vindt dat ze je écht niet staan, op een hoopje leggen. Ga niet tegenpruttelen, laat hem maar begaan. Heb je met sommige van die stukken een emotionele band, dan mag je bij vijf ervan je joker inzetten en ze houden - als je belooft dat je ze nooit in zijn bijzijn draagt. Laat hem je daarna zijn absolute top vijf uit jouw kleerkast tonen. En knoop alles goed in je oren als je straks gaat shoppen.  

Je steigert? Je man heeft niet te zeggen wat je draagt? Je hangt de items achter zijn rug terug? Dan mis je het punt. Zie het als een vrolijk spel - dat je gerust ook kunt omdraaien: jij mest daarna zijn kleerkast uit."  

Lees de volledige column in NINA, het luxemagazine bij Het Laatste Nieuws. Uiteraard ook digitaal op je computer, tablet of smartphone te lezen. Klik hier en proef NU vijf weken gratis