Gigi Hadid toch geen jurylid in zaak Weinstein

Gigi Hadid arriveert bij de rechtbank.
AFP Gigi Hadid arriveert bij de rechtbank.
Gigi Hadid hoeft zich toch niet te buigen over het proces tegen Harvey Weinstein. Het 24-jarige model was een van de kandidaten om zitting te nemen in de jury, maar werd donderdag van de lijst gehaald. Dat melden Amerikaanse media.

Gigi verscheen donderdagochtend in de rechtbank van Manhattan voor de juryselectie. Het model was een van de honderden mensen die is opgeroepen. Uiteindelijk moeten er twaalf juryleden en acht reservejuryleden worden geselecteerd. Dit vaak langdurige proces is inmiddels al acht dagen gaande.

Weinstein wordt door tientallen vrouwen beticht van seksueel wangedrag. Tijdens deze zaak in New York, die begin deze maand van start ging en twee maanden kan duren, staat de beschuldiging van twee vrouwen centraal. Als de oud-filmproducent schuldig wordt bevonden kan hij een levenslange gevangenisstraf krijgen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.