Gigi Hadid aangeklaagd voor gebruik van haar eigen foto’s

Gigi Hadid
ANP Kippa Gigi Hadid
Supermodel Gigi Hadid is aangeklaagd voor het gebruik van foto’s op haar sociale media. Zij staat zelf op de foto’s, maar heeft niet de rechten om ze te gebruiken.

In de aanklacht, die in handen is van BuzzFeed, staat dat Gigi wel degelijk wist dat ze niet-gelicenseerde foto’s gebruikte of foto’s gebruikte zonder een andere vorm van toestemming te hebben van de eigenaar van de beelden. In totaal heeft ze zo’n vijftig keer het auteursrecht geschonden.

Gigi is niet de enige. Veel artiesten vinden het nog altijd moeilijk te verkroppen dat zij geen enkel recht hebben op beelden waar zij zelf op staan. Zo zijn eerder onder anderen ook Jennifer Lopez, 50 Cent, Jessica Simpson en Khloé Kardashian voor hetzelfde aangeklaagd.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Lilly Daems

    Gewoon niet meer samenwerken met diegene die centen verdiend met haar foto's.

  • Peter Janssens

    Hoe belachelijk gaat het nog worden met onze egocentrische maatschappij?

  • DIRK RASSCHAERT

    Slim zijn en laten opnemen in contract?