Gert Verhulst: "Toen Viktor zei dat hij samen is met Marthe, heb ik gezucht 'moet dit nu echt?'"

Bedankt iedereen voor de vele lieve berichtjes deze week ☺️ ! Wij zijn super gelukkig ❤️
"Stel dat je een soap zou schrijven over de familie Verhulst, dan krijg je dit niet verzonnen. De realiteit is altijd fascinerender en verrassender dan de fictie." Gert Verhulst blikt in een uitgebreid interview met onze weekendkrant terug op 'K3 zoekt K3'. Een zoektocht die ook voor zijn zoon Viktor bijzonder positief is uitgedraaid. Het internet lachte zich als vanouds een breuk.

Hoe ben je te weten gekomen dat je zoon Viktor samen is met Marthe?
"Hij heeft me dat zelf verteld."

En wat was je eerste reactie?
"'Moet dit nu echt?' (glimlacht) Ik heb eens gezucht."

En gedacht: 'Dit kan er ook nog wel bij.'
"Stel dat je een soap zou schrijven over de familie Verhulst, dan krijg je dit niet verzonnen. De realiteit is altijd fascinerender en verrassender dan de fictie."

"Het ís ook een grappige situatie. Te hilarisch voor woorden zelfs. Kijk, het zou erg zijn als je de humor van zo'n situatie zelf niet inziet. Maar de moppen die wij erover bedenken zijn wel tien keer grappiger dan wat de lolbroeken op Twitter er van maken."

Kon Viktor er ook mee lachen?
"Viktor staat al van bij z'n geboorte in de belangstelling. Hij heeft alles gelezen wat er over mij is verschenen en hij heeft dat kunnen toetsen aan de realiteit. Met andere woorden: hij kan goed relativeren. Ik denk niet dat hij er een minuut van heeft wakker gelegen."

Zit de zwarte nu elke zondag bij jou aan de ontbijttafel, voor ene met hesp en ene met kaas?
"Da's al eens gebeurd ja. Eén keer."

Of Marthe een 'blijverke' is, waarom miljonair Verhulst nog steeds met die pluchen hond optreedt en waar hij ondanks zijn drukke zakenagenda nog al de tijd en energie vindt voor zoveel televisiewerk lees je in de weekendkrant van Het Laatste Nieuws of op onze exclusieve pluszone voor abonnees. Geen abonnee? Proef nu vijf weken voor 1 euro.

Joost De Bock
HLN