Gert Verhulst: "Penisrel Maya de Bij was heel goede reclame"

Studio 100/JOE
Studio 100-baas Gert Verhulst reageert in het radioprogramma 'Het Heilig Huis van Hanssen' op Joe op de heisa rond de penistekening in een aflevering van Maya de Bij. "Ik zag het artikel op mijn iPhone en ik schrok even, want ik wist niet waarover het ging", zegt Verhulst. "Als het écht de bedoeling was, dan was het een hele slechte tekenaar en moet je hem direct ontslaan. Maar het is heel goede reclame geweest."


Studio 100 kwam dinsdag in het oog van de storm terecht nadat een Amerikaanse moeder een tekening van een penis spotte in tekenfilm 'Maya de Bij'. "Vermoedelijk een misplaatste grap van een tekenaar", liet CEO Hans Bourlon al weten aan onze redactie. En nu reageert ook Gert Verhulst op de controverse. Ik heb de beelden bekeken en ik vond hem gewoon niet die penis", zegt Verhulst.

Heel goede reclame

"Ofwel is het een flauwe misplaatste grap, ofwel is het toeval", gaat Verhulst verder. "Als het écht de bedoeling was, dan was het een hele slechte tekenaar en moet je hem direct ontslaan. Maar het is heel goede reclame geweest voor de reeks en ik ben blij dat er in Amerika zeer aandachtig naar gekeken wordt", lacht Verhulst.  

In het programma verklapt Gert ook dat hij altijd al van kleins af aan op een podium wilde staan en op televisie wilde komen: "De eerste keer dat ik op tv kwam, was in het jeugdprogramma 'Vinger in de Pap' waarin kinderen hun mening konden uiten over verschillende thema's. Ik bracht er toen een zelfgeschreven liedje."

Joe6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Johan Coppens

  Alles voor de centen

 • Nina Vanwonterghem

  Geweldig! Gratis reclame!

 • Jakke Troost

  Waarschijnlijk heeft Gert zelf model gestaan.

 • Jan Huysmans

  Gratis reklame op de kosten van een puriteins deel van de bevolking haha.

 • Van Damme Marleen

  Echt jong..dègoutant!!