Gerard Joling zat uren vast op politiebureau in Thailand: “Zo corrupt als de tering!”

ANP Kippa
Wat een leuke trip naar Thailand moest worden, eindigde voor de Nederlandse zanger Gerard Joling met een flinke domper. De zanger zat er onlangs uren vast op een politiebureau, vertelt hij aan De Telegraaf.

De 59-jarige zanger wilde na een optreden in badplaats Pattaya nog even genieten van het Thaise nachtleven. Ze liepen er met een paar mensen rond toen zijn geluidsman werd aangesproken door twee politieagenten. "We hadden eerst totaal niet door wat er aan de hand was, maar het bleek om zijn e-sigaret te gaan! Die zijn in Thailand namelijk verboden. Hij moest mee naar het bureau en we begrepen er niets van."

Gerard en zijn entourage gingen mee en de zaak werd "heel hoog opgenomen". De geluidsman werd opgesloten en kreeg te horen dat hij vijf jaar de bak in kon draaien als hij niet meteen een boete van 900 euro zou betalen. "Dat leek mij een belachelijk bedrag en daarom begon ik me er flink mee te bemoeien, maar dat had ik beter niet kunnen doen. Toen zat ik ook ineens in dat hok en mocht ik ook niet meer weg!”

Waar de zanger de zaak eerst niet al te serieus nam, besloot hij toch de boete maar te betalen. "Toen het geld er was, waren ze inderdaad tevreden en kregen we nog een hele uitleg. Het had te maken met het ontduiken van accijnzen, weet ik veel. Maar het lijkt me goed om mensen die naar Thailand gaan te waarschuwen dat een e-sigaret je behoorlijk in de problemen kan brengen. Hij is behoorlijk geschrokken van de ervaring. "Ik heb er een toptijd gehad en die heb ik wel vaker in het land. Maar, aan de andere kant, ze zetten je zó vast en dan moet je er maar weer zien hoe je eruit komt. Dat zooitje is zo corrupt als de tering!”
49 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ronny De Smet

  Wat een topper....

 • Thibo De Kneef

  Inderdaad Gerard Joling je moet je aan de wet houden zoals iedereen!

 • guido vermeyen

  De volgende min. van justitie kan eventjes eens ginder gaan loeren of info vragen en een beetje kordater de wet laten toepassen en niet naar huis met een werkstraf die toch niet wordt gecontroleerd waarom denk je dat ze allemaal naar hier komen ?

 • CHRISTOPH WANZEELE

  Jaja... zou het niet voor wat anders kunnen zijn... ben benieuwd naar de Thaise versie...

 • Willemaerts Gunter

  Open uw ogen! Op iedere luchthaven staan metershoge panelen dat elektronische sigaret verboden is. Je ook altijd even Googelen wat de wetgeving in uw vakantieland inhoud.