Gerard Joling verdedigt Nederlanders die Bo Van Spilbeeck uitlachen: "Ik moest er zelf ook om gieren"

Gerard Joling
ANP Gerard Joling
Gerard Joling (57) vindt de commotie rond de transgendergrap van René van der Gijp in Voetbal Inside onbegrijpelijk. De zanger en presentator moest er zelf ontzettend om lachen, vertelde hij dinsdag in RTL Boulevard.

"Natuurlijk heb ik het gevolgd. Het is toch fantastisch", zei Gerard toen hem in de studio om zijn mening over de kwestie werd gevraagd. "Het is toch alleen maar goed dat het bespreekbaar wordt. En dat er zo heftig op gereageerd wordt is totaal niet nodig. Al die travo's en transgenders vinden het alleen maar leuk."

"Ik vond dit een briljante grap", gaat Gerard, die in het verleden zelf ook een paar keer aan tafel bij Voetbal Inside zat, verder. "Het is toch enig, je weet toch hoe die gasten zijn. Ik snap niet waar iedereen zich zo druk om maakt . Ik heb er om gelachen, sorry."

Van der Gijp en Johan Derksen staken vrijdag de draak met de coming-out van de Belgische transgender Bo van Spilbeeck. Dat leverde de twee een storm van kritiek op. Maandag reageerden ze tijdens Voetbal Inside voor het eerst op de kwestie. Beiden vonden dat er een veel te groot punt van de grap werd gemaakt. "We zijn helemaal doorgeslagen in dit land", zo zei Van der Gijp.
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Maeng Saab

  Heb zeker niet moeten gieren van het lachen, maar het was wel licht komisch. Ik ben pro - Bo, zeer positief tov zijn/haar outing. Maar er moeten ook grappen over gemaakt kunnen worden. En die grappen mogen ook domme lollen zonder smaak zijn. Of gaan we met een "grappenmeter" gaan afmeten welke grappen mogen en welke niet ?

 • Anthony Vandooren

  Het was gewoon hilararisch! Schitterende tv

 • piet devlieger

  Tja, als je heel die transgendertoestand - niks op tegen, ieder zijn meug - overal van de daken gaat schreeuwen en er in elke krant en elk tv-programma over gepraat en geschreven wordt dan moet je toch niet verwonderd zijn dat er altijd wel iemand er de draak mee zal steken. Privézaken houd je best privé ipv die overal uit te bazuinen.

 • Guy muis

  troost u gerard ik ben belg en moest er ook om gieren en dat doe ik met aalst carnaval zeker! en ik zal ni alléén zijn

 • Jan Van Rompaey

  Gerard is ten minste een persoon met heel veel verstand. Maar de waarheid zal velen kwetsen. Geef me toch maar Gerard.